Sāļie tomātu mafini - silti, sātīgi un smaržo pēc vasaras
Mafinus vieglāk izņemt no formas, ja tās uzliek uz aukstā ūdenī samērcēta dvieļa un nedaudz atdzesē.

Sāļie tomātu mafini - silti, sātīgi un smaržo pēc vasaras

Jauns.lv

Kaut arī nav tomātu sezona, tik ļoti kārojas ko vasarīgu! Šie sāļie tomātu mafini, silti un sātīgi, kārtīgi pabaros un druscītiņ smaržos pēc vasaras. Māca Daiga Klipa, pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja.

Sāļie tomātu mafini - silti, sātīgi un smaržo pēc ...

Sastāvdaļas:

250 g miltu

250 ml piena

1 bumba mocarelas siera

2 olas

2 tomāti

6 ēdamkarotes olīveļļas

pāris zariņu svaiga bazilika (labi der arī dilles)

Gatavošana

1. Izsijātos miltos iemaisi cepamo pulveri, sāli un piparus. Noliec malā.

2. Citā traukā samaisi pienu, 2 olas un olīveļļu un atkal atliec malā.

3. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, paturi 2 minūtes, noņem mizu, izņem sēklas un sagriez kubiņos. Sīpolus, ķiplokus, zaļumus, kā arī mocarelu smalki sagriez un sajauc ar tomātiem.

4. Ietauko mafinu formiņas. Pie dārzeņiem pielej piena un olu maisījumu un kārtīgi samaisi. Tad pievieno sausās sastāvdaļas un visu viegli samaisi – tā, lai milti kļūst mitri. Ilgi un daudz maisīt nevajag, citādi mafini sanāks cieti. Mīklu ilgi glabāt arī nevajadzētu; vislabāk to pagatavot pirms cepšanas.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep tomātu mafinus 25–28 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja mīkla nelīp klāt, gatavs!

Žurnāls "100 Labi Padomi"/ Foto: Rojs Maizītis