Ātrie pikantie gurķīši grila piedevai
Šie pikantie marinētie gurķīši ir ātri pagatavojami un brīnumaini gardi. Labu ēstgribu!

Ātrie pikantie gurķīši grila piedevai

Jauns.lv

Uzkodām dārza svētkos vai vienkārši piknikā kopā ar ģimeni noderēs pašgatavoti pikantie marinētie gurķīši. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 2,5 litri gurķu. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + vismaz 2 dienas marinēšanai.

Ātrie pikantie gurķīši grila piedevai...

Sastāvdaļas

4 garie siltumnīcas gurķi

1 l baltvīna etiķa

115 g sāls

3 lauru lapas

3 ēdk. diļļu sēklu

2 ķiploka daiviņas, plāni sagrieztas

400 ml ūdens

Gatavošana

1. Sagriez gurķus aptuveni 3 cm garos gabalos. Lej katlā ūdeni, etiķi un sāli un uzvāri; līdzko sāk vārīties, ņem nost no uguns.

2. Sterilās stikla burkās liec gurķus pamīšus ar diļļu sēklām un ķiplokiem, pievieno lauru lapu. Kad trauks pilns, uzlej tam karsto marinādi, aizvāko un liec uz saulainākās palodzes ievilkties (ideāli, ja vari tam atvēlēt pāris dienu).

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock