Šie pikantie marinētie gurķīši ir ātri pagatavojami un brīnumaini gardi. Labu ēstgribu!
Ātrie pikantie gurķīši grila piedevai
Uzkodām dārza svētkos vai vienkārši piknikā kopā ar ģimeni noderēs pašgatavoti pikantie marinētie gurķīši. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 2,5 litri gurķu. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + vismaz 2 dienas marinēšanai.
Sastāvdaļas
4 garie siltumnīcas gurķi
1 l baltvīna etiķa
115 g sāls
3 lauru lapas
3 ēdk. diļļu sēklu
2 ķiploka daiviņas, plāni sagrieztas
400 ml ūdens
Gatavošana
1. Sagriez gurķus aptuveni 3 cm garos gabalos. Lej katlā ūdeni, etiķi un sāli un uzvāri; līdzko sāk vārīties, ņem nost no uguns.
2. Sterilās stikla burkās liec gurķus pamīšus ar diļļu sēklām un ķiplokiem, pievieno lauru lapu. Kad trauks pilns, uzlej tam karsto marinādi, aizvāko un liec uz saulainākās palodzes ievilkties (ideāli, ja vari tam atvēlēt pāris dienu).
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock