Pildītās cukini pusītes

Pildītās cukini pusītes

Jauns.lv

Šādi pagatavoti cukini garšos arī tiem, kuri „tos jocīgos dārzeņus” nemaz neēd. Var celt galdā gan ģimenei brīvdienu pusdienās, gan pārsteigt ciemiņus.

Pildītās cukini pusītes...

4 personām

45 minūtes pagatavošanai

Sastāvdaļas

4 cukini

150 g siera

2 olas

1/2 glāze ūdens

Gatavošana

1. Cukini gareniski pārgriez uz pusēm un ar karoti izgreb vidu.

2. Sālsūdenī novāri rīsus, nokās un noskalo aukstā ūdenī.

3. Sakapā sīpolu un ķiploku un karstā pannā 2 ēdk. eļļas apcep, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno izgrebto cukini mīkstumu un sautē 3 minūtes. Pieber rīsus, ieplucini timiāna lapiņas un sautē vēl 5 minūtes.

4. Sarīvē sieru, sakul olas un abus samaisi. Pievieno sāli, piparus, sasautēto cukini ar rīsiem, samaisi, liec izdobtajās cukini pusītēs un pārslaki ar eļļu. Ietauko karstumizturīgu trauku, liec tajā cukini pusītes, ielej ūdeni un cep 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva