Kenijas kafijas pupiņu audzētāji pirmoreiz mūžā pagaršo kafiju. Lūk, kā viņi reaģē! VIDEO
2016. gada 5. novembris, 14:58

Kenijas kafijas pupiņu audzētāji pirmoreiz mūžā pagaršo kafiju. Lūk, kā viņi reaģē! VIDEO

Jauns.lv

Cilvēki, kuri visu savu mūžu audzējuši kafijas pupiņas, pirmo reizi pagaršoja stipru kafiju bez cukura. Tādu Kenijā audzētu kafiju, kādu no rītiem dzer gandrīz vai visa pasaule. Lūk, kā reaģēja vietējie plantācijas darbinieki.

Kenijā dzīvojošs vīrietis no Krievijas nolēma apemklēt netālu esošo kafijas pupiņu plantāciju. Viņš vietējiem kafijas pupiņu audzētājiem piedāvāja nodegustēt Kenijā audzēto kafiju.

Viens no plantācijas strādniekiem  pēc pagaršošanas atzina to par labu esam, bet vairums darbinieki saviebās un iedzerto kafiju izspļāva. Kāds puisis sarūgtināts sacīja: "Tā nav dzerama, jo nav garšīga."

Kenijā tiek daudz domāts par kvalitatīvu kafijas pupiņu eksportu. Kafija tiek audzēta nelielās saimniecībās, un kafijas pupiņu audzētāju darbs tiek novērtēts. Galvenais kafijas audzēšanas reģions plešas dienvidu virzienā no 17000 pēdu augstā Kenijas kalna līdz pat galvaspilsētai Nairobi. Kenijas kafijas pupiņu apstrādē tiek izmantota slapjā metode. Kafija tiek pārdota, sadalot pupiņas pēc izmēra – AA ir vislielākās pupiņas, pēc tam seko A un B izmēra pupiņas. Labākā Kenijas kafija ir Estate Kenya, kas cenas ziņā var būt divreiz dārgāka par AA pupiņu kafiju, taču tā ir augstās cenas vērta. Estate Kenya tiek atzīta par vienu no vislabākajām kafijām pasaulē.

Kasjauns.lv

Tēmas