Rudenīgā lazdu riekstu kūka
Lazdu riekstu vietā vari izmantot valriekstus vai mandeles. Kūku vari pasniegt siltu ar biezu vaniļas mērci. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 12 gabali. Gatavošana 50-60 minūtes.
Sastāvdaļas
150 g lazdu riekstu plus 50 g rotājumam
3 olas
150 g cukura
350 g miltu plus nedaudz iekaisīšanai formā
2 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
200 g kausēta sviesta plus nedaudz formas ietaukošanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Apgrauzdē riekstus un 150 g samal. Saputo olas ar cukuru biezās putās. Vieglītēm iemaisi miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli un maltajiem riekstiem. Pievieno sviestu un vienmērīgi samaisi.
2. Kūku formu iezied ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Liec mīklu formā, nolīdzini virsu un viegli iespied virspusē veselos riekstu kodolus. Cep kūku 180 grādos 40 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu - iedurtam cepuma visbiezākajā vietā, tam jāiznāk ārā sausam un tīram. Kūku izņem no formas un pārkaisi ar pūdercukuru.