Rudenīgā lazdu riekstu kūka
Liec mīklu formā, nolīdzini virsu un viegli iespied virspusē veselos riekstu kodolus. Cep kūku 180 grādos 40 minūtes.

Rudenīgā lazdu riekstu kūka

Jauns.lv

Lazdu riekstu vietā vari izmantot valriekstus vai mandeles. Kūku vari pasniegt siltu ar biezu vaniļas mērci. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 12 gabali. Gatavošana 50-60 minūtes.

Rudenīgā lazdu riekstu kūka...

Sastāvdaļas

150 g lazdu riekstu plus 50 g rotājumam

3 olas

150 g cukura

350 g miltu plus nedaudz iekaisīšanai formā

2 tējk. cepamā pulvera

2. Kūku formu iezied ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Liec mīklu formā, nolīdzini virsu un viegli iespied virspusē veselos riekstu kodolus. Cep kūku 180 grādos 40 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu - iedurtam cepuma visbiezākajā vietā, tam jāiznāk ārā sausam un tīram. Kūku izņem no formas un pārkaisi ar pūdercukuru.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock