Sulīgs cepetis rudenīgām maltītēm
Cepetis labi garšos ar rupjos gabalos sagrieztiem āboliem, kabačiem, gaļas tauciņos apceptiem sīpoliem.

Sulīgs cepetis rudenīgām maltītēm

Jauns.lv

Kā pagatavot rudenīgi sulīgu cepeti, māca pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja Daiga Klipa. Ar receptē doto produktu daudzumu pietiks, lai pamielotu kuplu pulciņu viesu - tas paredzēts 10 porcijām.

Sulīgs cepetis rudenīgām maltītēm...

Pagatavo marinādi:

ņem sinepes (īpašu garšu dos maigo graudaino un aso, t. s. krievu, sinepju mikslis) un medu attiecībā 1:1 un to papildini ar svaigi spiestu citrona sulu, sāli un pipariem.

Sagatavo cepeša gabalu:

aptuveni 1,6 kg cūkas karbonādes gabala apcep pannā karstā eļļā no visām pusēm. Ar marinādi rūpīgi apzied cepeša gabalu un liec cepties līdz 210 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Tad cepešpannā ap cepeša gabalu saber rupjos gabalos sagrieztus ābolus, kabačus, gaļas tauciņos apceptus sīpolus. Šauj atpakaļ cepeškrāsnī, noregulē karstumu uz 170 grādiem un cep vēl stundu.

Pasniedz:

Vislabāk to galdā celt ar visu pannu. Saimniece sagriež gaļu šķēlēs, katrs no ēdājiem pats paņem tīkamāko, liek to šķīvī un papildina ar dārzeņiem, kas cepušies līdz ar gaļu.

Svarīgi: izmanto gaļas termometru!

Gaļas termometrs ir investīcija, kas noteikti atmaksāsies! Veikalos ir pieejami dažādas dārdzības un sarežģītības – sākot no vienkārša, kas maksā aptuveni trīsarpus latu, līdz vairāku desmitu latu vērtam. Taču arī ar pašu vienkāršāko varēsi konstatēt, kad cepetis ir gatavs (bet nav pārcepies sauss) – tā iekšpusē jābūt 75 grādiem. Ja vēlies rozā viducīti – temperatūrai ir jābūt 70 grādiem. 

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis