foto: Pexels.com
Divi gruzīnu vīni, kurus vēlaties izmēģināt
Dzīvesstils
2022. gada 6. jūlijs, 18:27

Divi gruzīnu vīni, kurus vēlaties izmēģināt

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Kamēr Gruzijas vīns gūst arvien vairāk un vairāk cieņas vīna mīļotāju kopienā un Gruzijā pakāpeniski atveras mazās vīna darītavas, mēs vēlētos Jums ieteikt divas mūsu iecienītākās vīna darītavas, kas atbildīs Jūsu iecerēm un, pats svarīgākais, būs viegli pieejamas Latvijā.

Pirmā no mūsu izvēlētajām vīna darītavām ir Amosa, gruzīnu vīna zīmols, kas izveidots 2019. gadā ar jaunu priekšstatu pargruzīnu vīnu. Amosa ir aizraujoša vīna darītava - mūsdienu vīna zīmols cilvēkiem, kas ir pasaules tagadne un nākotne. Tas ir vīndaris jaunajai vīna mīļotāju paaudzei. Amosa ir domāta tiem, kam ir autentisks dzīvesveids, kā arī mūsdienīgas vērtības, un kas uzskata vīnu par vairāk nekā tikai alkoholisku dzērienu.

Aromāti, ko Amosa piedāvā saviem pircējiem, rada unikālu vai jauktu Gruzijas vīnogu šķirņu kombinācija. Tā kā ir vairāk nekā 500 Gruzijas vīnogu veidu, Amosa vīndari ļauj izpētīt un ienirt dziļi gruzīnu vīnkopībā. Amosa vīndari šobrīd ražo 12 dažādus vīna veidus un turpina eksperimentēt ar jaunām vīnogu kombinācijām. 

Amosa vīns ļauj baudīt mūsdienīgus, garšīgus, īstus un vieglus vīnus, kas nāk no gruzīnu vīna darināšanas unikālās kultūras.                                             

Tagad pāriesim pie otras mūsu iecienītās vīna darītavas - Dakishvili vīna darītavas, kas veidota pēc vienkāršas, bet nemirstīgas filozofijas, Dakishvili ražo veselīgus vīnus ar minimālu sēra dioksīda daudzumu un rūpējas par dabu un videi draudzīgām tehnoloģijām. Tā viņiem izdevies nodrošināt vīna dārzu ilgtspējīgu attīstību un ļaut radīt tīrus un dabiskus vīna aromātus. 

Dakishvili ģimenei piederošais vīna pagrabs atrodas Shalauri ciemā, netālu no Telavi pilsētas Gruzijas austrumu daļā. Šeit gatavo vīnu trīs Dalakishvili Ģimenes divu paaudžu enologi. Dakishvili ģimenes vīna dārzi piedāvā vīnus, kas pagatavoti no šādām vīnogu šķirnēm: Saperavi, Rkatsiteli, Kisi, Mtsvane un Cabernet Sauvignon. Vīns tiek gatavots tikai no vīnogām, kas audzētas ģimenei piederošos vīna dārzos, tas tiek raudzēts un izturēts Qvevri un izlaists tikai pēc pilnīgas nogatavināšanas.

Dakishvili vīni piedāvā izsmalcinātu vīna baudījumu - sākot no vīnogu novākšanas līdz autentiskām, gruzīniem raksturīgām, Qvevri vīndarības tradīcijām, ko viņi piekopj un ieved vīna entuziastus tīrā gruzīnu vīna darināšanas kultūrā. 

Visbeidzot, iepazīstinot Jūs ar šīm divām brīnišķīgajām vīna darītavām, mēs noteikti saņēmām vienu no “Mākoņu vīniem”, un mēs domājam, ka mēs varētu kļūt vēl laimīgāki, ja Jūs ar mums dalītos savās iecienītajās gruzīnu vīna darītavās. 

Mēs strādājam no deviņiem līdz «vīnam», tāpēc izlasīsim visus Jūsu iespaidus!

Alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai. 

Tēmas