foto: Vida Press
Covid-19 pandēmijas laikā Lietuvā aicina koncertus un kinoseansus skatīties pa auto logu
Drive-in koncertu un kinoteātru koncepts ir jau pārbaudīta vērtība, un Covid-19 pandēmijas laikā tas veiksmīgi tiek likts lietā arī citviet. Piemēram, drive-in kinoteātris Diseldorfā (Vācijā) šajās Lieldienās tika izmantots dievkalpojumam.
Kultūra
2020. gada 20. aprīlis, 11:28

Covid-19 pandēmijas laikā Lietuvā aicina koncertus un kinoseansus skatīties pa auto logu

LETA

Lai gan Covid-19 krīzes dēļ noteiktie pulcēšanās ierobežojumi Lietuvā joprojām ir spēkā, kino un mūzikas cienītāji jau tiek aicināti uz filmu seansiem un koncertiem, ko var vērot pa automobiļa logu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē autostāvvietā pie Viļņas izstāžu un kongresu centra "Litexpo" jau notika pirmie tā dēvētie autokino seansi, ko skatītāji uz lielā ekrāna varēja vērot vienlaikus no 180 automobiļiem, filmas skaņai sekojot pa radio. 

Pirmajos seansos rīkotāji skatītājiem sarūpējuši filmas ar izteikti pozitīvu noskaņu - gan Lietuvā, gan citur tapušas komēdijas un iedvesmojošas drāmas.

Gādājot par skatītāju veselību un drošību, biļetes uz šādiem seansiem tiek tirgotas tikai internetā, no mašīnas izkāpt nav atļauts un vienā auto drīkst atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem. Pēdējais noteikums gan neattiecas uz vienas ģimenes locekļiem.

Autokino seansus iecerēts turpināt visu vasaru, turpmāk filmas rādot vienlaikus uz trim ekrāniem. Risinās sarunās arī ar Kauņas un Klaipēdas pašvaldībām par iespēju rādīt kino šajās pilsētās. 

Kā pastāstījis autokino iniciators Toms Balžeks, kas šādus seansus pirmo reizi Lietuvā sāka rīkot pirms 18 gadiem, tolaik eksperiments turpinājies pāris gadus un pēc tam pārtraukts, bet šoreiz noorganizēt autokino bijis pavisam viegli, jo izklaides industrijā iestājusies dīkstāve, bet cilvēki acīmredzami noilgojušies skatīties filmas uz lielā ekrāna.

Lietuvas veselības ministrs Aurēlijs Verīga gan atgādinājis, cik svarīgi ir arī šādos seansos ievērot maksimālu piesardzību, un ieteicis tos neapmeklēt pie riska grupām piederošiem cilvēkiem.

Jau piektdien, 24.aprīlī, Paluknes lidlaukā netālu no Viļņas pēc līdzīgas kārtības sāksies autokoncertu sērija "Drive In Live", kurā mūziķus pa mašīnas logu varēs vērot klātienē, bet viņu izpildījumu klausīties radio tiešraidē.