foto: Shutterstock
Viens, divi, gatavs! Skābekļa terapija ādai un citi šīs vasaras aktuālākie skaistuma trendi
Dzīvesstils
2019. gada 12. jūlijs, 16:00

Viens, divi, gatavs! Skābekļa terapija ādai un citi šīs vasaras aktuālākie skaistuma trendi

Una Ulme

Pastaiga

Vasaras sezonā skaistumkopšanai atvēlam mazāk laika, tāpēc šajā apskatā apkopojām procedūras, kuras sniedz ātru un efektīvu rezultātu. Šāda eksprespieeja kļūst arvien pieprasītāka, un rakstā aplūkotās metodes ir daži no aktuālākajiem skaistuma trendiem pasaulē.

Skābekļa terapija ādai

Šī metode ir viens no slavenību skaistumam noslēpumiem, un tai ir ārkārtīgi plašs fanu loks, sākot no Kimas Kardašjanas un Madonnas līdz pat jaunās paaudzes zvaigznēm, piemēram, Mailijai Sairusai. Skābekļa terapijas pionieri ir Austrālijas kompānija Intraceuticals, kuri pirmie sāka skaistumkopšanā izmantot iekārtu, kas aktīvās vielas ādā ievada ar skābekļa spiediena plūsmu (dēvēta par hiperbāriskās oksigenācijas sistēmu).

Pasaulē šo metodi plaši praktizē arī medicīnā, piemēram, Austrālijā to izmanto ādas vēža pacientu atveseļošanā. Šobrīd ir vairāki vērā ņemami ražotāji, kas piedāvā skābekļa procedūras, un galvenā atšķirība slēpjas kosmētikā, kas tiek tajās izmantota.

foto: Publicitātes foto

Jo mazāka ievadāmā preparāta molekulmasa, jo dziļāk tas iekļūs ādā. Produktus izvēlas atbilstoši ādas vajadzībām, un to klāsts ir ļoti plašs – hialuronskābe, vitamīni, retinols, peptīdi utt. Nokļuvušas dziļākos ādas slāņos, aktīvās vielas veic tām paredzētos uzdevumus, piedaloties šūnu atjaunošanās procesos, mitrinot un tonizējot ādu.

foto: Publicitātes foto

Tests: Atoxelene pretnovecošanas skābekļa procedūra Ziemas seja.

Vieta: Kempinski The SPA

Šajā gadījumā procedūras nosaukums neliecina par gadalaiku, kad to vēlams izmantot. Šī ir spēcīgākā no četrām piedāvātajām skābekļa procedūrām pretnovecošanas kontekstā. Tā sākas ar ādas attīrīšanu, kam seko aktīvo vielu ievadīšana ādā, izmantojot skābekļa spiediena plūsmu.

Šajā gadījumā bāze ir serums Atoxelene, kas satur spēcīgu A, C un E vitamīnu kombināciju un tiek dēvēts par alternatīvu botoksam, jo atslābinoši iedarbojas uz mīmikas krunciņām. Kopā ar skābekli ādā ievada arī hialuronskābi, kurai piemīt spēcīgs mitrinošs efekts. Procedūras laikā uz ādas jūtama atvēsinoša gaisa plūsma un dzirdama aparāta dūkoņa. 

Aptuveni 30 minūšu ilgumā lēnām un rūpīgi apstrādā katru sejas zonu, tam seko relaksējoša sejas masāža un sejas maska. Tā kā uz procedūru devos pēc ilgstošāka stresa perioda un izskatījos nogurusi, rezultātu novērtēju uzreiz. Ādas pelēcīgais tonis bija pazudis, un uz mani spogulī raudzījās atpūtusies sieviete ar svaigu un starojošo seju. Un tas viss pusotras stundas laikā! Īsta sarkanā paklāja procedūra! Vēl tikai jāpiebilst, ka skābeklis piedalās arī kolagēna un elastīna sintēzē, tāpēc procedūras pozitīvā iedarbība ir jūtama vēl kādu laiku.

€ 95 (50 min), € 115 (80 min).

PRX-T33 ķīmiskais pīlings

Nepārspīlēšu, sakot, ka šī metode ir izraisījusi īstu revolūciju skaistumkopšanas industrijā. Tas nav vienkāršs pīlings, bet gan ļoti efektīva ādas atjaunošanas procedūra bez ādas virskārtas traumēšanas. Tā ir arī galvenā šī metodes unikālā īpašība, priekšrocība un atšķirība no citiem ķīmiskajiem pīlingiem.

Procedūras trumpis ir tajā izmantojamā preparāta PRX-T33® sastāvs, kurā skābēm (trihloretiķskābe un kojskābe) pievienota ūdeņraža pārskābe, tādēļ pīlings nav tik agresīvs. Šā inovatīvā kompleksa iedarbība ir ļoti plaša. Tas stimulē fibroblastu augšanu, nomāc melanīna sintēzi (tātad novērsīs hiperpigmentāciju), piepilda ādas šūnas ar skābekli, likvidē dažādas baktērijas, kas izraisa iekaisumus ādā. Vienlaikus ādas virskārta tiek atbrīvota no atmirušo ādas šūnu slāņa un aktivizējas kolagēna sintēze.

Preparāta iedarbību atzinīgi novērtē mediķi, jo tas radīts un izmēģināts 10 gadu ilgos klīniskajos pētījumos un tiek plaši pielietots dažādu ādas slimību, tostap aknes, hiperkeratozes un dermatīta, ārstēšanā, kā arī rētu un striju mazināšanā. Šo metodi pamatoti var uzskatīt par alternatīvu biorevitalizācijai, un pīlingu var veikt arī vasarā, nebaidoties no pigmentācijas riska.

Turklāt atšķirībā no ierastām ķīmisko pīlingu procedūrām pēc PRX-T33 nav novērojama ādas lobīšanas, izņemot tos gadījumus, kad uz ādas ir izteikti sausi pleķīši. Procedūra derēs visiem ādas tipiem, tostarp taukainai ādai, jo tā regulē tauku dziedzeru darbību. PRX-T33 lieliski sader ar dažādām injekciju metodēm vai lāzerprocedūrām, pastiprinot to iedarbību.

foto: Publicitātes foto

Tests: PRX-T33® ķīmiskā pīlinga procedūra

Vieta: Dr. med Agneses Ruskules privātprakse

Procedūra sākas ar ādas attīrīšanu, kam seko pakāpeniska PRX-T33® preparāta iestrādāšana sejas ādā. Sākumā jūtama viegli kņudināšana, pēc tam tā kļūst spēcīgāka, tāpēc procedūras laikā var izmantot īpašu vēdekli, lai mazinātu diskomfortu. Kņudināšana ilgst pavisam neilgu brīdi, bet, kad aktīvā preparāta iedarbība beidzas, seju notīra un uz tās uzklāj nomierinošu masku.

Jau uzreiz pēc procedūras sejas āda kļuvusi ievērojami svaigāka, nav apsārtuma, nemanu arī tūsku un varu doties savās ikdienas gaitās. Lielākais pārsteigums mani sagaidīja nākamajā rītā. Kopš testēju dažādas skaistumkopšanas procedūras, tik iespaidīgu rezultātu neesmu novērojusi. Es šo nosauktu par wou! efektu. Seja ir svaiga, ādas tonis izlīdzināts un pat kļuvis viegli brūngans, it kā es būtu atgriezusies no kūrorta. Ir manāms liftinga efekts, āda ir tvirta, maiga un mīksta. Bet pats pārsteidzošākais – seja mirdz vārda vistiešākajā nozīmē. Tā burtiski staro! Šī ir must-have procedūra, ja jāizskatās labi un citas metodes nepalīdz. Tiesa, noturīgākam efektam iesaka četras procedūras ar nedēļas intervālu, un tas nebūs lēts prieks.

Cena vidēji € 100.

foto: Publicitātes foto

Lutronic ClarityTM tehnoloģija

Šobrīd skaistuma klīnikās ir pieejams ļoti plašs lāzeriekārtu klāsts, un tām ir daudzveidīgs, tostarp arī medicīnisks pielietojums. Mainot lāzera stara garumu un parametrus, to var izmantot kā sejas, tā ķermeņa procedūrās, likvidēt lieko apmatojumu, mazināt svīšanu, iedarboties uz rētām, pigmentāciju, krunkām. Kopumā šo tehnoloģiju galvenais uzdevums ir stimulēt procesus, kas atbild par ādas atjaunošanos.

Tā kā man nepatīk agresīvas un sāpīgas metodes, pat, ja tās sola labāku efektu, es dodu priekšroku saudzīgām procedūrām, kuru laikā  netiek traumēta ādas virskārta un pēc kurām nav nepieciešams rehabilitācijas periods. Šajā ziņā ideāla ir YAG ādas ekspresatjaunošana ar Lutronic ClarityTM lāzeru. Šīs iekārtas pagarinātā impulsa lāzera stars (1064 nm) iedarbojas dermas līmenī. Konkrētās procedūras princips ir balstīts uz fotobiomodulāciju, kas ir īpašs šūnu stimulācijas veids. Respektīvi – neskarot ādas virskārtu, lāzera stars nokļūst dziļākos dermas slāņos, lai iedarbotos uz fibroblastiem, kuriem ir liela nozīme kolagēna un elastīna sintēzē. Rezultātā notiek intensīvi ādas atjaunošanās procesi, uzlabojas mikrocirkulācija, aktivizējas hialuronskābes izstrāde – un tas savukārt normalizē mitruma līmeni ādā.

Tests: YAG ādas ekspresatjaunošana

Vieta un speciālists: Aiwa Esthetic skaistumkopšanas specialiste Arta Pirktiņa

Procedūras gaita un rezultāts

Procedūra sākas ar ādas attīrīšanu. Pēc tam iekārtā uzstāda atbilstošu programmu, un speciāliste ar ātriem pieskārieniem pārvieto lāzera uzgali tā, lai vienmērīgi tiktu apstrādāta kā seja, tā kakls. Procedūra notiek divos posmos. Pirmajā jūtams viegls siltums, otrajā – atvēsinoša gaisa plūsma, kas uzlabo šūnu apgādi ar skābekli un veicina mikrocirkulāciju. Nekādu sāpju vai diskomforta, un procedūras laikā var pilnībā atslābināties. Sejai apstrādei ar lāzeru, kas ilgst aptuveni 20 minūtes, seko mitrinoša maska un roku masāža.

Pēc procedūras āda nav apsārtusi, izskatās veselīga, svaiga un atpūtusies. Šī ir ideāla pēcpusdienas procedūra, kas neietekmē ikdienas gaitas. Lai arī efektu var novērtēt uzreiz, ilglaicīgākam rezultātam iesaka trīs procedūras ar aptuveni vienu vai divas nedēļas ilgu intervālu. Pēc kursa veikšanas novērojama ādas tonusa un elastības uzlabošanās, sejas āda ir gludāka un redzams vērā ņemams liftinga efekts. Šī ir piemērota procedūra periodiem, kad āda ir nogurusi un tai nepieciešams tūlītējs uzmundrinājums. Iegūtais efekts saglabājas aptuveni divus, trīs mēnešus. 

Cena: € 100.