foto: Brett D. Cove / SplashNews.com/ Vida Press
Holivudas aktieris Endrjū Rasels Gārfīlds esot gluži kā katoļu mācītājs
Cilvēki
2019. gada 5. marts, 09:15

Holivudas aktieris Endrjū Rasels Gārfīlds esot gluži kā katoļu mācītājs

Pastaiga

Losandželosā dzimušais un netālu no Londonas uzaugušais Endrjū Rasels Gārfīlds (35) karjeru sāka teātrī deviņu gadu vecumā, to turpināja televīzijā, un jau 2007. gadā kāds no preses izdevumiem rakstīja: šis puisis jāpatur redzeslokā.

Pasaules uzmanību Gārfīlds iemantoja ar lomu Deivida Finčera filmā Sociālais tīkls (2010., nominācija Zelta globusam) un par slavenību kļuva, pateicoties titullomai komiksā Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks (2012., turpinājums 2014.).

Tajā pašā gadā Londonas Universitātē studējušais Gārfīlds Brodvejā nospēlēja Bifu Artūra Millera lugas Komivojažiera nāve iestudējumā un tika nominēts Tony balvai, bet prestižākajam kino apbalvojumam Oskars viņš pietuvojās par pacifista Desmonda T. Dosa lomu Mela Gibsona kara drāma Kauja par Heksoridžu (2016., nominācija).

foto: Publicitātes foto
Filmā Klusēšana (2016.).

Togad uz ekrāniem nonāca arī Martina Skorsēzes drāma Klusēšana, kurā Gārfīlds, Ādams Draivers un Liams Nīsons spēlē kristietības sludinātājus 17. gadsimta Japānā. Pēc filmas pirmizrādes Vatikānā pāvests esot jokojis, ka Gārfīlds jāiesvēta par mācītāju.

No teātra Gārfīlds nav pazudis. Vispirms Londonā, tad Brodvejā viņš spēlēja Endrjū Kašnera lugas Eņģeļi Amerikā iestudējumā (2017.), saņēma Tony, un atzinās: “Teātris ir manas mājas.”

foto: Publicitātes foto
Filmā Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks (2012.).

Viņš ir pārģērbies par sievieti Arcade Fire klipā We Exist, ir gan Lielbritānijas, gan ASV pilsonis un klusē par privāto dzīvi. Nav gan noslēpums, ka viņš bijis kopā ar Šenonu Vudvardi, bet, filmējot Zirnekļcilvēka piedzīvojumus, satuvinājās ar Gvenas lomas atveidotāju Emmu Stounu.

Attiecības ilga četrus gadus. Gārfīlds vairs nav kino jaunulis, tomēr spriež, ka pārliecība par sevi vēl jāiegūst. Tāpēc filmas, kurās piedalās, viņš nespējot skatīties, bet recenzijas nelasa, jo pietiekot ar vienu pilīti darvas, lai medus pods būtu sabojāts.

foto: Brett D. Cove / SplashNews.com/ Vida Press