Brūkleņu ingvera morss. Izmēģini sildošo dzērienu!
Ingvers un brūklenes ir lieliska kombinācija siltam dzērienam.
Garšīgi

Brūkleņu ingvera morss. Izmēģini sildošo dzērienu!

Jauns.lv

No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni. Recepti iesaka žurnāls "100 Labi Padomi".

Sastāvdaļas:

2 kg brūkleņu

½ kg baltā cukura  1 kg brūnā cukura 3 l ūdens ½ l sausa sarkanvīna 300 g svaiga ingvera

Gatavošana:

1. Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā. 2. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.