Ingvers un brūklenes ir lieliska kombinācija siltam dzērienam.
Garšīgi
2016. gada 24. novembrī, 13:19
Brūkleņu ingvera morss. Izmēģini sildošo dzērienu!
No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni. Recepti iesaka žurnāls "100 Labi Padomi".
Sastāvdaļas:
2 kg brūkleņu
½ kg baltā cukura 1 kg brūnā cukura 3 l ūdens ½ l sausa sarkanvīna 300 g svaiga ingvera
Gatavošana:
1. Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā. 2. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.
"100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock