Garšīgi
2024. gada 17. augustā, 05:01
Arbūza salāti ar ogām un sieru - uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones recepte
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru!
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
Sastāvdaļas
- neliels arbūzs
- 200 g fetas vai brinzas siera
- 3-4 gurķi
- 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
- 15-20 bazilika lapu
- mērcei: 2 ēdamk. olīveļļas, sula no 1 laima, miziņas no 1/2 laima un tējk. medus
Pagatavošana
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
- Arbūzu sagriež nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
- Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
- Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.
Jevgēnija Jansone.