Arbūza salāti ar ogām un sieru - uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones recepte
foto: publicitātes (ELVI)
Garšīgi

Arbūza salāti ar ogām un sieru - uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones recepte

Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru!

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Sastāvdaļas

  • neliels arbūzs
  • 200 g fetas vai brinzas siera
  • 3-4 gurķi
  • 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
  • 15-20 bazilika lapu
  • mērcei: 2 ēdamk. olīveļļas, sula no 1 laima, miziņas no 1/2 laima un tējk. medus

Pagatavošana

  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
  • Arbūzu sagriež nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
  • Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
  • Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.
foto: no privātā arhīva
Jevgēnija Jansone.
Jevgēnija Jansone.