Jaungada ēdienkarte: 3 ēdieni uz svētku galda, kas nesīs veiksmi un labklājību
Jaungada galds prasa rūpīgu sagatavošanos un pārdomātu ēdienkarti. Jūs varat pārsteigt viesus un ģimeni, kā arī piesaistīt veiksmi visam 2024. gadam, ja gatavosiet neparastus ēdienus.
2024. gads ir tepat aiz stūra, kas nozīmē, ka ir laiks gatavoties svētkiem. Tērpu izvēle, mājas dekorēšana un svētku ēdienkartes plānošana aizņem daudz laika. Tāpēc vietnes "dailyhoro" eksperti iesaka jau iepriekš parūpēties par to, lai Jaungada vakars noritētu lieliski. Zaļā koka pūķa uzmanību un aizbildniecību varēsi piesaistīt, ja galdā liksi konkrētus ēdienus.
Pūķa gads tiek uzskatīts par vienu no labvēlīgākajiem. 2024. gadu var iesākt veiksmīgi, ja ievērosi vienkāršus svētku galda noteikumus. Tie ietver vienkāršus ēdienus, piemēram, riekstus, augļus un dārzeņus, zivis un, protams, gaļu.
Pūķa gada karstais ēdiens
Kā pamatēdienu var pagatavot sulīgu cepeškrāsnī ceptu tītaru. Tas var būt vesels putns, ja uz Jaungada svinībām pulcējas liels cilvēku pulks. Varat arī cept atsevišķas putna daļas: krūtiņu vai stilbiņus. Ar jūsu iecienītākajām garšvielām un marinādi šis ēdiens kļūs par īstu galda rotājumu. Pasniedziet gaļu ar zaļumiem un saldo granātābolu mērci.
Salāti Jaunajam gadam
Salāti ar sulīgu dārzeņu un riekstu kombināciju kļūs par vēl vienu īpašu ēdienu. Lai pagatavotu šos salātus, jums būs nepieciešami šādi produkti:
- svaigas rukolas lapas;
- mazsālītas sarkanās zivis (lasis, forele vai citas);
- svaigi tomāti (ķiršu);
- rieksti;
- avokado;
- olīveļļa;
- franču sinepes;
- balzamiko mērce;
- citronu sula.
Uz salātu lapām liek uz pusēm sagrieztus tomātus, pievieno viegli apceptus ciedru riekstus, kubiņos sagrieztu zivi un gatavu avokado. Mērcei sajauc sinepes, eļļu un citrona sulu. Gatavajiem salātiem pirms pasniegšanas vajadzētu nostāvēties apmēram 15 minūtes.
Deserts Jaungada galdam
Ne visiem desertiem ir nepieciešama liela sagatavošanās. Izcils Jaungada salaids ēdiens ir panna cotta. Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 350 mililitri piena;
- 10 grami želatīna;
- vanilīna pāksts vai vaniļas cukurs;
- 1 apelsīna miziņa;
- ēdamkarote mandeļu liķiera;
- svaigas ogas;
- 50 grami balzamiko etiķa;
- 20 grami cukura
Želatīnu ielej traukā, iemērc 100 mililitros piena un atstāj uz 10-15 minūtēm, līdz tas uzbriest. Atlikušajam pienam pievienojiet cukuru, apelsīna miziņu, vaniļas pupiņu bez sēklām vai vanilīna cukura šķipsniņu. Uz vidējas uguns uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no uguns un pievieno želatīnu. Gatavo maisījumu atkal karsē, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis, pēc tam ielej veidnēs.
Lai pagatavotu mērci, ogas pārkaisa ar cukuru un apvāra uz pannas apmēram 2 minūtes, līdz cukurs izkusis. Pēc tam ogām pievieno balzamiko etiķi, apmaisa un ļauj sasūkties apmēram 5 minūtes.