foto: Shutterstock
Pretmitruma aerosoli apaviem un apģērbam - kā tie darbojas?
Ņem vērā, ka vienreizēja apstrāde nenodrošina ilgstošu mitruma atgrūšanu, tāpēc lieto šādu līdzekli regulāri.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 14. oktobris, 14:30

Pretmitruma aerosoli apaviem un apģērbam - kā tie darbojas?

"100 Labi Padomi"

Veikalos nopērkami izsmidzināmi aerosoli, kas sola pasargāt apavus un apģērbu no lietus un sniega. Šo līdzekļu būtība – tie pārklāj apavus, apģērbus un citas lietas ar ūdeni atgrūdošām vielām, neļaujot samirkt.

Tos sauc dažādi – par pretmitruma, ūdeni atgrūdošiem un impregnēšanas līdzekļiem. 

Kā lietot?

Vispirms izvēlēto apģērba gabalu, apavu vai priekšmetu izžāvē un notīri, tad nopūt ar aerosolu un ļauj pilnībā nožūt. Šādi no mitruma var pasargāt rudens un ziemas apavus, somas, apģērbu, telti, kā arī priekšmetus, kas ilgstoši atrodas ārā, piemēram, karogu. Dažos apavu veikalos var nopirkt tikai zamšādai vai velūram domātu līdzekli, taču pārsvarā tie visi ir piemēroti dabīgas ādas, zamšādas un tekstila izstrādājumiem, tostarp sintētiskiem audumiem, taču nepalīdzēs mākslīgās ādas un lakādas izstrādājumiem.

foto: Shutterstock

Iesoļo ziemā sausām kājām

Līdzekļa sastāvā ir ūdeni atgrūdošs silikons, kas pārklāj lietusmēteli vai ziemas zābaku šuves, neļaujot lietum un sniegam tos samitrināt. Ar šādu līdzekli var paildzināt virsdrēbju un apavu mūžu, tas noderēs tiem, kuri ilgstoši spiesti uzturēties ārā. Tāpat to var lietot, lai uzlabotu vai atjaunotu lietusmēteļu, pārgājiena zābaku ūdens necaurlaidību.

Ņem vērā!

Vienreizēja apstrāde nenodrošina ilgstošu mitruma atgrūšanu, tāpēc lieto šādu līdzekli regulāri.