Noderīgi ikdienā
2023. gada 10. oktobris, 12:01

Video: "100 labi padomi" - mūžzaļais dārzs Carnikavā

Jauns.lv

Carnikavas novada Siguļu saimnieki pēc ilgiem pūliņiem smilšainajā augsnē izaudzēt tomātus un kartupeļus pievērsās augiem, kas tajā jūtas savējie, – nu, pie mājas aug neskaitāmu šķirņu skujeņi.

Zemes pleķītis ap Siguļu mājām ir pavisam neliels – vien 600 kvadrātmetru, tāpēc šķiet neiedomājami, ka šajā teritorijā ietilpst tik daudz dažādu skuju koku un krūmu.

foto: Ekrānuzņēmums

Gadiem ejot, mājas saimnieku aizraušanās ar skujeņiem gājusi plašumā, tāpēc Ieriķos tapis vēl viens mūžzaļais dārzs jau krietni plašākā teritorijā.

foto: Ekrānuzņēmums

Laipojot pa dārza šaurajām taciņām, uzmanību piesaista augu nosaukumu plāksnītes, dekoratīvi akmeņi, kas pilda arī praktisku funkciju – uz tiem var stāvēt ravējot, lai neizbradātu dobi. Siguļu skujeņu kolekcija speciālistiem ir labi zināma arī aiz Latvijas robežām, to apbrīnot braukuši pat eksperti no Londonas Karaliskā botāniskā dārza.

foto: Ekrānuzņēmums

Noskaties video un uzzini vairāk par unikālo cilvēka roku veidoto meistardarbu, bet jaunākajā žurnālā “100 labi padomi” lasi arī, kā izcept gardus dārzeņus, izcila boršča noslēpumu, kādas salmenes dārzā audzēt un daudzus citus noderīgus padomus.

foto: Ekrānuzņēmums

Tēmas