Kā pareizi uzglabāt svaigus gurķus
Ja esat savācis dārzeņus no sava sakņu dārza, pacentieties tos nolikt glabāšanā pēc iespējas ātrāk - tad tie ilgāk paliks svaigi.
Iegādājoties gurķus tirgū vai veikalā, izvēlieties stingrus eksemplārus. Vīstošie ātri vien kļūs nederīgi, pat neskatoties uz visām uzglabāšanas laika palielināšanas viltībām.
Gurķi ātri bojājas etilēna iedarbībā. Tāpēc nelieciet tos blakus dārzeņiem un augļiem, kas aktīvi izdala šo gāzi. Piemēram, starp "kaitīgajiem" kaimiņiem ir āboli, avokado, melones, kivi, persiki, bumbieri, pipari un tomāti.
Kā sagatavot gurķus uzglabāšanai
Rūpīgi pārcilājiet dārzeņus. Bojātos un mīkstos nolieciet malā - tos labāk apēst vispirms. Stingros nosusini, izklājot uz dvieļa, vai noslauki ar salvetēm. Gurķus mazgāt nevajag.
Kā uzglabāt svaigus gurķus
1. Ietiniet katru gurķi atsevišķā papīra dvielī. Vīstoklim jābūt blīvam un pilnībā jāpārklāj dārzenis no visām pusēm. Salieciet gurķus polietilēna maisiņā un ieliec ledusskapī.
2. Pārtikas plastmasas konteinera dibenā lieciet auduma vai papīra dvieli. Salieciet gurķus traukā. Virsū uzklājiet vēl vienu dvieli. Aizveriet konteineru ar vāku un ielieciet ledusskapī.
3. Nolieciet sausos gurķus uz pārtikas plēves. Aptiniet 2 līdz 3 kārtās tā, lai materiāls pilnībā pārklāj dārzeņus no visām pusēm. Ērtības labad iepakojiet ne vairāk kā 3 līdz 5 augļus vienā sainītī, raksta "Limon.postimees.ee".