Vai atkausētu vistu drīkst atkārtoti sasaldēt? 
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Vai atkausētu vistu drīkst atkārtoti sasaldēt? 

Jauns.lv

Īsā atbilde ir jā un nē. Garā atbilde – jūs varat atkārtoti sasaldēt vistu, taču jāņem vērā tas, kā tā tikusi atkausēta, vēsta “eatingwell”. 

Ir trīs galvenie veidi, kā atkausēt gaļu droši – ledusskapī, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Lai gan visas uzskaitītās metodes ir drošas, labākais atsaldēšanas risinājums būs ledusskapis. Tas, protams, prasīs vairāk laika, atkarībā no gaļas veida, šāda atkausēšanas metodes var aizņemt līdz pat divām dienām. Taču labā ziņa ir tāda, ka ledusskapī atkausētu vistu drīkst sasaldēt atkāroti. 

Ja gaļas atkausēšanai ir izmantota mikroviļņu krāsns, tad gan ieteicams produktu nekavējoties termiski apstrādāt, un atkārtota sasaldēšana nav pieļaujama.

Līdzīgs princips ir jāievēro arī ar ūdens peldē atkausētu vistas gaļu. Lai atkausētu vistu aukstā ūdenī, iemērciet sasaldēto gaļu necaurlaidīgā maisiņā vai tā oriģinālajā hermētiskā iepakojumā. Noteikti mainiet ūdeni ik pēc 30 minūtēm, lai tas paliktu auksts. Gaļas saglabāšana aukstumā ir ļoti svarīga, lai novērstu baktēriju vairošanos.