Biešu aukstā zupa - versija, kā to pagatavot ar žāvētām cūku ribiņām
Šī ir vēl viena tradicionālās aukstās biešu zupas pagatavošanas versija. Ja esat no tiem, kas nejūtas paēduši, ja ēdienam nav pielikta gaļa, noteikti pamēģiniet šo recepti. Īpašu noti zupai piešķir kūpinātās ribiņas. Labu ēstgribu!
Sastāvdaļas
700g žāvētas cūku ribas
1 l kefīrs
500 g bietes
3-4 vārīti kartupeļi
4-5 svaigi gurķi
4 vārītas olas
6 ēd.k. krējums
2 tējk. sinepes
20g zaļie loki
20g dilles
sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bietes nomazgāt, ietīt follijā un cept cepeškrāsnī 40-50 minūtes 200 grādos. Atdzesēt, nomizot un sagriezt vai sarīvēt uz rupjās rīves.
Pa to laiku no ribām uzvārīt buljonu, ribas izņemt, atdzesēt un notīrīt gaļu no kauliem.
Buljonam pievienot pusi no bietēm un vārīt 20 minūtes. Kārtīgi atdzesēt.
Kartupeļus un gurķus sagriezt kubiņos. Olas notīrīt, sagriezt uz pusēm, izņemt olas dzeltenumus un smalki sakapāt baltumus.
Zaļos lokus un dilles smalki sakapāt, pievienot sāli, sinepes, olu dzeltenumus un saberzt bļodiņā līdz veidojas viendabīga masa. Pievienot vienu kausu buljona, samaisīt un pārliet atpakaļ katlā.
Buljonam pievienot gaļu, atlikušās bietes, gurķus, kartupeļus un olas, samaisīt.
BonAppetit.lv / Foto: Shutterstock, BonAppetit.lv