Četras kļūdas, kuras, vārot makaronus, pieļauj teju ikviens
foto: Pexels
Noderīgi ikdienā

Četras kļūdas, kuras, vārot makaronus, pieļauj teju ikviens

Jauns.lv

Lai pagatavotu izcili gardus makaronus, nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas. Patiesībā, pietiek vien ar trim - ūdeni, sāli un pašiem makaroniem, portālam "Eatingwell" atklāj itāļu šefpavāre, vairāku pavārgrāmatu autore Džiada Laurentīna.

1. Kļūda – nepietiekami sāļš ūdens

Vārošam ūdenim jāpievieno gana daudz sāls, lai tas “garšotu pēc jūras”, tikai tad lieciet iekšā makaronus. 

2. Kļūda – eļļas pievienošana makaroniem, kuri vēl atrodas ūdenī

Tas ir mīts, ka eļļas pievienošana nesalipinās makaronus, patiesībā šāds solis pat nav vēlams, jo katrs makarons tiek apņemts ar slideno eļļas virskārtu, kas vēlāk traucēs pie tā pielipt mērcei.

3. Pārāk komplicēta mērce no pārlieku daudz sastāvdaļām

Itāļu šefpavāre iesaka vispirms apgūt vienkāršas un klasiskas mērces pagatavošanu, pirms eksperimentēt ar sarežģītām kombinācijām.