
Garšīgi
2022. gada 6. februārī, 08:35
Sastāvdaļa, kas rīta kafiju padarīs daudz gardāku. Un tas nav cukurs vai piens
Kafija ir viens no dzērieniem, kuru cilvēki visbiežāk patērē no rītiem, turklāt kafijas unikālā garša un kofeīna radītā enerģija padara to par vienu no populārākajiem dzērieniem uz planētas.
Melna kafijas tase satur tikai 5 kalorijas un tā var sniegt ne tikai garšas labsajūtu, bet pat labumu sirdij un smadzenēm, kā arī samazināt diabēta risku, ziņo portāls “Eatingwell”. Bet daudzu cilvēku ieradums pievienot kafijai cukuru, pienu vai krējumu būtiski palielina kaloriju un tauku daudzumu.
Taču ir vienkāršs risinājums, lai padarītu kafijas rūgto garšu maigāku, proti, pievienojot tasei kanēli. Tas uzlabos ne tikai kafijas garšu un aromātu, bet sniegs labumu veselībai. Tas stiprina imunitāti, ir efektīvs līdzeklis pret klepu un aizsmakumu, veicina asinsriti, stiprina matus, ka arī samazina glikozes līmeni asinīs.