foto: No 100 Labi padomi arhīva
Debesmannu pēc šīs receptes vari gatavot arī no citām ogām.
Debesmannu pēc šīs receptes vari gatavot arī no citām ogām.
Garšīgi

Padomju saldēdienu klasika - dzērveņu debesmanna

"100 Labi Padomi"

Padomjlaiku saldo ēdienu klasikas virsotne, bez kuras neiztika nevienas labas ēdnīcas ēdienkarte!

6 porcijas
30 minūtes

1 glāze dzērveņu
1 glāze cukura
3 ēdk. mannas putraimu

1. Katliņā ieber nomazgātas un pārlasītas dzērvenes un ar koka stampiņu tās labi saspied. Pievieno 1/3 vārīta ūdens un izspied caur marli vai smalku sietiņu. Iegūto sulu noliec vēsā vietā.

2. Ogu izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāri 5 minūtes, pēc tam izkās un iegūtajā novārījumā uzvāri mannas putraimus, ieberot tos vārošā šķidrumā, nemitīgi maisot.

3. Pēc 20 minūtēm lēnas vārīšanās pieber cukuru, ļauj masai uzvārīties un noņem no uguns. Savārītajā masā ielej izspiesto sulu un uzputo līdz biezām putām.

4. Kad masas apjoms palielinājies 2 reizes, saliec to trauciņos un novieto ledusskapī. Pasniedz debesmannu ar vēsu pienu. Debesmannu pēc šīs receptes vari gatavot arī no citām ogām.