6 receptes, kā izmantot fetas tipa sierus
Daudziem no mums feta asociējas gandrīz tikai ar grieķu salātiem, taču patiesībā no fetas un tai līdzīgiem sieriem var pagatavot dažādu neparastāku garšu uzkodas un piedevas – gan aukstas, gan siltas.
Piedeva pastai
Mazās strēmelītēs sagrieztus cukīni un zaļos zirnīšus sautē olīveļļā kopā ar sakapātiem sīpoliem, pēc tam samaisi ar vārītiem spageti (vai cita veida pastu) un sadrupinātu fetu. Pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem.
Piedeva biezām kotletēm
No maltās gaļas izveido plakanu plācenīti, vidū ieliec fetas gabaliņu, smalki sakapātu rozmarīnu un pāris plānu olīvu ripiņu, aizviļā ciet un cep kā parasto kotleti.
Dārzeņu rullīšu pildījums
Cukīni gareniski sagriez plānās šķēlītēs un grilē, pēc tam uzkaisi sāli un piparus. Katrā šķēlē ietin pa garenam fetas gabaliņam un pāris rukolas lapiņu. Ja vēlies, pārkaisi ar smalki sakapātiem sarkanā čili gabaliņiem.
Karstā uzkoda
Fetas tipa sieru sagriez biezās šķēlēs, liec grilēšanai piemērotā pannā vai uz alumīnija folijas loksnes (tai uzloki uz augšu malas). Pārkaisi ar kaltētiem vai svaigiem zaļumiem un čili pipariem un apslaki ar olīveļļu. Liec uz grila vai cepeškrāsnī ar grila funkciju un cep.
Augļu salātu sastāvdaļa
Feta ļoti labi garšo kopā ar arbūzu un meloni. Augļus sagriez gabaliņos, samaisi ar citrona vai laima mērci un sakapātām piparmētrām. Pārkaisi sadrupinātu fetu.
Krēmīga piedeva maizei un gaļai
Fetu sadrupini un sakul ar smalki sakapātu vai caur spiedi izspiestu ķiploku. Pievieno jogurtu, sāli, maltus piparus un nedaudz olīveļļas. Labi garšo uz grauzdētas maizes un kā piedeva grilētai un ceptai gaļai.