Ja esat pikantu garšu cienītāji, šo ēdienu var papildināt ar čili piparu. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2015. gada 18. augustā, 12:17
Siltie salāti ar gailenēm un kūpinātu desu - recepte
Esiet tikuši pie groziņa ar gailenēm, bet ierastā gaileņu mērce ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem nesniedz vēlamo? Pagatavojiet šos salātus, pievienojot salami, un iegūsiet gluži jaunas garšas nianses.
125g salami vai cita kūpināta desa
250g svaigas gailenes
1 paprika
1 sīpols
1 čili pipars (pēc vēlmes)
timiāns
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos. Desu sagriezt strēmelītēs. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Tieši tāpat sagriezt čili piparu, ja vēlaties to pievienot. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs.
Pannā ieliet nedaudz eļļas un apcept tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un apcept uz straujas uguns. Pievienot papriku, čili piparu, desu un cept visu kopā līdz dārzeņi gatavi, apm. 15 min. Pievienot timiāna lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Pasniedz uzreiz.
Recepte un foto: BonAppetit.lv