Noderīgi ikdienā
2021. gada 20. marts, 13:48

Soli pa solim: kā sagatavot balkonu un terasi pavasarim

"100 Labi Padomi"

Tiklīdz uznāks pirmais siltuma vilnis, gribēsies pasēdēt saulītē un baudīt dzīves atmošanos. Bet tas nozīmē, ka balkonam vai terasei jābūt sakārtotai tā, lai tur varētu justies patiešām labi.

Kā darīt?

● Vispirms balkonu/terasi nepieciešams atbrīvot no lietām, kas tur saliktas pa ziemu, un, protams, no ziemas netīrumiem. Noliec pa rokai lielu maisu vai kartona kasti un met tajā visu, kas ir kļuvis lieks, daļēji salūzis vai saplīsis un vairs neatbilst iekšējai sajūtai par mājīgumu un labsajūtu. Šajā reizē ir lietderīgāk aizmirst par šķirošanas principiem – šis varbūt noderēs, šo varbūt var ziedot vai kādam uzdāvināt –, ja vien tie nav puķu podi un augu kastes, ko noteikti izmantosi, vai arī skaidri zini cilvēkus, kam tie noderēs. Visu pārējo – prom!

● Ja uz balkona krēsliem mēdz lietot auduma paliktņus vai spilvenus, tos izmazgā. Lielākā daļa šādu izstrādājumu ir piemēroti mazgāšanai veļasmašīnā.

foto: Shutterstock

● Vienalga, vai balkona/terases mēbeles ir uzglabātas laukā vai telpās, viscaur noslauki tās ar lupatiņu, kas samērcēta konkrētajam materiālam piemērotā tīrīšanas līdzeklī. Visvienkāršākais ir maigs ziepjūdens. Koka mēbelēm der augu eļļa, piemēram, lineļļa. Metāla mēbeles un balkona margas var nobraucīt ar citrona pusīti, no kuras izspiesta sula. Lielākos netīrumus gan pirms tam notīri ar mitru lupatu.

● Tikai tad, kad viss liekais aizvākts prom un palikušais notīrīts, vari ķerties pie grīdas uzkopšanas.

foto: Shutterstock