Trīs triki, kā puskilogramu maltās gaļas pārvērst par astoņsimt gramiem
foto: Shutterstock
Garšīgi

Trīs triki, kā puskilogramu maltās gaļas pārvērst par astoņsimt gramiem

"100 Labi Padomi"

Jāzina tikai dažas viltības - un ēdiena garšu tas pat uzlabos!

1. Maltajai gaļai pievieno 2 prāvus ļoti smalki sakapātus vai pat sarīvētus sīpolus un rīvētus kartupeļus – tā, lai šo dārzeņu kopējais svars būtu 300 grami. Kartupeļi garšas ziņā nebūs manāmi, toties gaļa kļūs maiga un vijīga.

2. Maltajai gaļai pievieno 2 smalki sakapātus sīpolus un vārītus vai tvaicētus griķus – kopējam svaram jābūt 300 grami. Sīpoli padara gaļu sulīgāku, savukārt griķi it kā saplūst ar gaļu un nav manāmi ne krāsas, ne garšas ziņā, toties ideāli palielina kopējo gaļas daudzumu.

3. Maltajai gaļai pievieno sīpolus, burkānus un vārītus rīsus. Optimālajā variantā vārīto rīsu daudzumam vajadzētu būt 150 grami, bet pārējos 150 gramus veido smalki sakapāti un viegli apsautēti sīpoli un skaidiņās sarīvēti burkāni.