Fermentēšana ievērojami uzlabo tējas garšu, aromātu, turklāt to rada pašā augā esošie fermenti.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 15. jūnijā, 19:43
Fermentēta tēja. Ko tas nozīmē?
Fermentācija ir bioķīmisks process, kurā fermentu jeb enzīmu iedarbībā sadalās organiskie savienojumi, atbrīvojot enerģiju (šajā gadījumā – siltumu).
- Tējai tas apzīmē procesu, kad drogas neizkaltē līdz galam, bet pēc ievākšanas saplūkā, saspaida vai pat izmaļ gaļas mašīnā, lai pēc tam žāvētu karstumā, piemēram, cepeškrāsnī vai pirtī uz lāvas.
- Fermentēšana ievērojami uzlabo tējas garšu, aromātu, turklāt to rada pašā augā esošie fermenti. Visbiežāk fermentē ugunspuķes lapas (slavenais krievu Ivančajs), ābeļu un aveņu lapas, taču to var piemērot arī citām drogām.