Ogu sezonā šos cepumus rotā ar zemenītēm, citos gadalaikos aizstāj tās ar mellenēm, dzērvenēm vai citām pieejamām ogām.
Garšīgi
2015. gada 17. oktobrī, 09:01
Bezē cepumi - divkārt garšīgāki, ja cepti mājās!
Viena no lieliskajām bērnu ballītes našķu idejām ir bezē cepumi, īpaši, ja tie ir gardi noformēti. Taču derēs arī kā superīgs našķis draudzeņu pēcpusdienai!
Sastāvdaļas:
4 olu baltumi
glāze cukura
vaniļas cukurs
paciņa biezpiena
200ml saldā krējuma
zemenes un piparmētru lapiņas dekoram
Gatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenuma un puto.
Pievieno vaniļas cukuru un pakāpeniski ber klāt cukuru.
Visu saputo stingrās putās.
Ar tortes ''šprici'' pannā, kurā izklāts cepampapīrs, spiež apaļus cepumus.
Tos liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 100 grādiem un kaltē aptuveni 1,5 - 2 stundas.
Cepumus atdzesē.
Saputo saldo krējumu ar nedaudz pievienotu cukuru. Tad pievieno biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
Šo masu spiež atdzesētajos bezē cepumos un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām.
Teksts un foto: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv