foto: unsplash.com
5 idejas daudzveidīgai pesto (zaļumu mērces) izmantošanai
Garšīgi
2020. gada 26. maijs, 14:42

5 idejas daudzveidīgai pesto (zaļumu mērces) izmantošanai

"100 Labi Padomi"

Pavasaris un vasara ir īstais pesto laiks, taisi to no pieneņu lapām, lakšiem, pētersīļiem, bazilika, liec klāt ciedru vai Indijas riekstus, arī eļļas izvēle ir tavā ziņā. Pagatavošana ir pavisam viegla, taču - kā radoši to apēst?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
  • Pesto maizītes. Bageti vai kādu citu maizi, kas labāk garšo, sagriez šķēlēs, viegli apgrauzdē, apzied ar pesto, uzliec virsū siera šķēlītes. Ja vēlies, apzied ar pikantu tomātu mērci un izrotā ar zaļumiem.
     
  • Pupiņas ar pesto. Izmanto vārītas vai konservētas baltās pupiņas. Tās rūpīgi notecini, viegli pārlej ar olīveļļu, pievieno 1–2 ēdk. pesto, samaisi un pasniedz galdā.
     
  • Ķirbis ar pesto. Ķirbi sagriez prāvos gabaliņos, viegli apsāli un izsautē pusmīkstu. Pesto sablendē kopā ar 1 mazu svaigu čili pāksti, no kuras izņemtas sēklas, un pāris ēdamkarotēm dārzeņu buljona. Ķirbju gabaliņus nosusini, apcep eļļas un sviesta maisījumā un pasniedz, pārlietus ar pesto.
     
  • Dārzeņu zupa ar pesto. Pesto iederas praktiski jebkurā dārzeņu zupā. Gatavu zupu lej šķīvjos, katrā šķīvī ieliec pa 1–2 tējk. pesto, samaisi un pārber ar rīvētu cieto sieru.
     
  • Nūdeļu salāti ar pesto. 200 g krāsainu vai arī jebkuru citu nūdeļu izvāra un noskalo aukstā ūdenī. Lielā salātu bļodā ieber 200 g gabaliņos sagriezta aitas vai kazas siera, 300 g gabaliņos sagrieztu tomātu, pievieno nūdeles un samaisa ar pāris ēdamkarotēm pesto. Pieber garšvielas, ja vēlas.