foto: unsplash.com
Kā atbrīvoties no nevēlamām smakām virtuvē. Noderīgi padomi
Noderīgi ikdienā
2020. gada 7. maijs, 05:31

Kā atbrīvoties no nevēlamām smakām virtuvē. Noderīgi padomi

Jauns.lv

Vakar cepi zivi, bet joprojām jūti tās smaržu virtuvē, kas nu jau kļūst traucējoši? Izņemot no ledusskapja kādu produktu, tas šķietami "savilcies" ar zivs vai gaļas smaržu? Sniedzam padomus, kā atbrīvoties no nevēlamām smakām virtuvē.

  • Lai neitralizētu nepatīkamas smakas virtuvē, liec lietā kafijas pupiņas. Ja ikdienā mal tās kafijas dzirnaviņās, tad šis būs īstais brīdis samalt kādu papildu “porciju” nākotnei.
foto: unsplash.com
  • Ievietojot atvērtu cepamās sodas kastīti ledusskapī, ātri pārliecināsies, ka tā efektīvi neitralizē citu ēdienu smaržu. Nereti ledusskapī ievietotas zivs vai gaļas aromāts šķietami “iesūcas” citos produktos. Jāpiebilst, ka, sajaucot cepamo sodu ar ūdeni, šādu maisījumu var izmantot, lai nomazgātu kādu virsmu, piemēram, gaļas dēlīti, uz kura griezta zivs.
foto: PantherMedia / Alena Dvorakova
  • Iedarbīgs veids, kā neitralizēt gaisā joprojām jūtamu nevēlamu aromātu, ir pagatavot jaunu ēdienu. Tiesa, nepieciešams izvēlēties tādu, kam ir gana spēcīga smarža, piemēram, vari izcept kanēļmaizītes.
foto: unsplash.com
  • Vēl viens padoms, kā atbrīvoties no nevēlamas smakas: sagriez citronus un pavāri tos katliņā. Tāpat šādi vārīt var kanēļa standziņas, krustnagliņas.
foto: unsplash.com
  • Arī etiķis absorbē smakas. Ielej nelielā katliņā ūdeni un pievieno vienu vai divas ēdamkarotes etiķa, tad vāri ūdeni 20-30 minūtes.