Kā saglabāt produktus ilgāk svaigus? Padomi ikdienai
foto: unsplash.com
Noderīgi ikdienā

Kā saglabāt produktus ilgāk svaigus? Padomi ikdienai

Jauns.lv

Covid-19 izplatības laikā, kad ne viena vien ģimene iepērk pārtiku ilgākam laikam, piedāvājam praktiskus padomus, kā izvairīties no produktu izmešanas atkritumos un saglabāt produktus ilgāk svaigus.

  • Aplūkojiet derīguma termiņus! Produktus ar ilgāku termiņu novietojiet ledusskapja aizmugurē. 
  • Kam gan nav gadījies piedzīvot situāciju, atklājot, ka vakar pagatavotais ēdiens jau sabojājies. Neaizmirstiet līdz galam neapēstās pusdienas uzglabāt ledusskapī. Pēc gatavošanas ieteicams uzgaidīt, kamēr ēdiens atdzisis, un tad to pirms ievietošanas ledusskapī - pārlikt hermētiskā traukā.
  • Attiecībā uz gaļu un zivīm – vislabāk šos produktus uzglabāt oriģinālajā iepakojumā, jo atkārtota iesaiņošana palielina risku tos pakļaut kaitīgām baktērijām. Šos produktus ieteicams turēt ledusskapja apakšējā daļā vai speciāli paredzētajos nodalījumos – atvilktnēs.
  • Gaļu pirms lietošanas termiņa beigām var arī sasaldēt. Pēc atkausēšanas tā ir jāapēd 24 stundu laikā.
  • Atkausētu pārtiku nedrīkst ievietot atkārtoti saldētāvā.
  • Lai arī liela daļa cilvēku ieraduši pienu un olas uzglabāt ledusskapja durvīs, tomēr tā ir vissiltākā vieta ledusskapī. Pienu un olas vislabāk uzglabāt plauktos, bet durvīs var ievietot, piemēram, limonādes.
  • Uzglabājiet augļus un dārzeņus, kas ir pakļauti izžūšanai, nenoslēgtos plastmasas maisiņos, lai uzturētu mitru vidi, tomēr ļaujot gaisam cirkulēt. Tāpat ieteicams augļus un dārzeņus turēt atsevišķi, nevis kopā.
  • Nemazgājiet produktu pirms ievietošanas ledusskapī! Mitrums to var ātrāk sabojāt. Mazgājiet tieši pirms ēšanas!