foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Aizsargmaskas no kokvilnas un liniem – mazie pašmāju ražotāji reaģē uz Covid-19 ierobežojumiem
Zīmola "Mayra" radītāja Maira Miķelsona stāsta, ka cilvēku interese par izstrādājumu, kas radīts no dabīgiem materiāliem, jau ir novērojama.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 17. marts, 05:10

Aizsargmaskas no kokvilnas un liniem – mazie pašmāju ražotāji reaģē uz Covid-19 ierobežojumiem

Jauns.lv

Īsi pēc valsts atbildīgo iestāžu lēmumiem noteikt specifiskus ierobežojumus un drošības pasākumus saistībā ar Covid-19 izplatīšanos, novērojams tas, kā situācijai pielāgojas virkne mazo ražotāju un uzņēmumu. Spilgts piemērs – rokām darināto tērpu salons “Mayra”, kas nu pasācis šūt sejas aizsargmaskas no dabīgiem materiāliem.

“Mūsu iedvesmas avots ir mūsu tautas tradīcijas, raksti, tautastērpi. Mēs lepojamies ar mūsu tautas bagātīgo, neatkārtojamo folkloras un tradīciju mantojumu un radām mūsdienu tērpus ar tautiskiem izšuvumiem un detaļām,” tā portālā “Facebook” sevi pasniedz tērpu ražotājs “Mayra”.

Pavisam nesen mazā uzņēmuma oficiālajā kontā parādījies ieraksts par jaunu produktu – ar rokām šūdinātām sejas aizsargmaskām.

Cilvēkus produkts jau ieinteresējis

“Aizsargmaskas. Mēs ļoti ceram, ka tās nevajadzēs, bet, ja vajag, mēs esam sākuši šūt. Maskas iekšpusē izveidota kabatiņa, kur var ievietot visvienkāršāko papīra dvieli, kuru var mainīt,” vēsta produkta apraksts.

Telefonsarunā ar Jauns.lv zīmola radītāja Maira Miķelsone informēja, ka ideja par šādu produktu radusies, reaģējot uz apkārt notiekošo un sūdzībām, ka aizsargmaskas šobrīd esot samērā grūti iegādāties.

“Mūsu šūtās aizsargmaskas var iedalīt divās kategorijās. Ārpus telpām domātās maskas ir darinātas no biezāka kokvilnas un linu slāņa iekšpusē, savukārt iekštelpām paredzētās ir šūtas no tiem pašiem materiāliem, tikai plānākas. Veidojot dizainu, esam konsultējušies arī ar mediķiem,” pauda zīmola radītāja.

Pati Maira pēc izglītības esot medmāsa. Sarunā sieviete piebilda, ka, runājot par aizsargmaskām, laba risinājuma pamatā esot vidusceļš starp pieguļošu formu un dizainu, kurš vienlaikus pārlieku neapgrūtina elpošanu.

Ražotāja arī apliecināja, ka cilvēku (tostarp arī mediķu) interese par šādu produktu jau esot novērojama. Ir veikti arī pasūtījumi. Ražošana notiekot gan Rīgā, gan Valmierā.

Šādu aizsargmasku cenas svārstās no 2,90 eiro līdz 3,90 eiro gabalā.