Apēd pāris svaigu citrona šķēlīšu mundrumam! Lielai daļai cilvēku citrons šķiet pārāk skābs, lai to ēstu svaigu, bet, ja citrona šķēlīti apber ar brūno cukuru, garša ir patīkama un uzmundrinoša. Vai arī - pievieno citrona sulu karstiem un aukstiem dzērieniem.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 7. martā, 16:09
Dažas idejas, kā izmantot citronu
Pievieno citrona sulu un citrona šķēlītes karstiem un aukstiem dzērieniem. Nebaidies improvizēt, piemēram, ņem pāris karotes upeņu ievārījuma, liec krūzē, piespied citrona sulu un piegriez klāt pāris šķēlītes svaiga citrona. Pārlej ar siltu ūdeni.
- Pievieno citronu salātiem. Krējums un etiķis nav vienīgie salātu aizdari – citrona sula ir lieliska alternatīva. Gatavojot jebkādus lapu un dārzeņu salātus, pievieno svaigu citrona sulu, kas gan bagātinās garšu, gan palīdzēs novērst brūnēšanas procesus.
- Padari ikdienas ēdienus eksotiskākus, pievienojot tiem citronu. Piemēram, pieliekot citrona miziņu un citrona sulu (kā arī ķiploku, kurkumu, olīveļļu un citas sastāvdaļas) rīsiem, vari parastus baltos rīsus padarīt par acij tīkamu un garšas kārpiņām baudāmu ēdienu.
- Apēd pāris svaigu citrona šķēlīšu mundrumam! Lielai daļai cilvēku citrons šķiet pārāk skābs, lai to ēstu svaigu, bet, ja citrona šķēlīti apber ar brūno cukuru, garša ir patīkama un uzmundrinoša. Pie tējas, pēc pusdienām, kad vien ir vēlme pēc kā garda un atsvaidzinoša, nogriez pāris šķēlītes un apēd kā nelielu uzkodu.
- Un, protams, svaigas citrona šķēlītes un citrona sula papildinās visus jūras velšu ēdienus.