
Nekas sarežģīts, patīkami gards!
Garšīgi
2015. gada 25. novembrī, 20:16
Gardāk par gardu - mājās cepti kokosriekstu skaidiņu cepumi
0
Nu jau pavisam drīz nāksies pirms gulētiešanas atstāt Ziemassvētku vecītim cepumus ar pienu, tāpēc ievingrināsim pirkstus gardāko cepumu cepšanā!
Sastāvdaļas:
100g kokosriekstu skaidiņu
120g auzu pārslu
140g miltu
tējkarote dzeramās sodas
1 ēd.k. karsta ūdens
170g brūnā cukura
140g sviesta
70g tumšā cukura sīrupa
Gatavošana:
Katliņā izkausē sviestu un cukura sīrupu.
Karstajā ūdenī izšķīdina sodu.
Kad cukura sīrups padzisis, tam pievieno izšķīdināto sodu.
Miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.
Šajā miltu maisījumā lej izkausētā cukura sīrupa maisījumu.
Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Ar rokām veido nelielas bumbiņas, kuras saplacina un kārto uz pannas ar lielāku atstarpi.
Cep 180 grādos apmēram 15 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv