foto: Facebook / Mac the pitbull
Patversme Misūri no nāves izglābusi unikālu kucēnu - "vienradzi"
Mūsu mīluļi
2019. gada 14. novembris, 11:22

Patversme Misūri no nāves izglābusi unikālu kucēnu - "vienradzi"

Jauns.lv

Dzīvnieku glābēju organizācija Misūri štatā ASV no nāves izglābusi unikālu kucēnu, kurš piedzimis ar asti pierē. 10 nedēļas vecais suns patversmē nonācis pagājušajā sestdienā, un fotogrāfija ar mīlīgo spalvaini ātri vien aplidojusi interneta plašumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īpatnējā izskata dēļ kucēnam dots vārds Narvalis (par godu jūrā dzīvojošam vaļveidīgam zīdītājam, kuram no pieres stiepjas garš rags). Viņa pilnais vārds ir "Narvals - mazais, maģiskais, spalvainais vienradzis".

Kucēns atrasts uz ielas aukstumā, viena ķepa jau bija sākusi atsaldēties.

foto: Facebook / Mac the pitbull

Aste, kas rotā kucēna pieri, nekustas, bet mētājas no vienas uz otru pusi, kad suns rotaļājas. Dzīvniekam ir arī funkcionējoša aste pareizajā vietā. Suņa glābēji stāsta, ka mazais kucēns, kurš, visticamāk pamests tieši sava defekta dēļ, ātri atkopjas. Viņš uz ielas atrasts kopā ar citu suni - takša un terjera jaukteni. Šis suns varētu būt kucēna tēvs.

Rentgenuzņēmumos redzams, ka aste pierē nekam nav piesaistīta. Tai nav pielietojuma, bet, tā kā aste nerada problēmas kucēna veselībai, tā netiks likvidēta.

foto: Facebook / Mac the pitbull

Fotogrāfijas ar Narvali ātri vien izplatījās sociālajos tīklos. Vēlmi adoptēt kucēnu izteikuši 50 cilvēki, tomēr pagaidām suns netiks atdots jauniem saimniekiem, jo joprojām tiek uzraudzīta viņa veselība.

Tēmas