foto: LETA
Latvijas valsts mežos šogad iestādīti vairāk nekā 25,9 miljoni jaunu kociņu
Viena Vide Visiem
2019. gada 28. jūnijs, 23:42

Latvijas valsts mežos šogad iestādīti vairāk nekā 25,9 miljoni jaunu kociņu

Jauns.lv / LETA

Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pārziņā esošie valsts meži šogad līdz šim, noslēdzoties pavasara stādīšanas sezonai, atjaunoti vairāk nekā 9034 hektāru platībā un tajos iestādīti vairāk nekā 25,9 miljoni jaunu kociņu, liecina informācija LVM mājaslapā.

LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde pastāstīja, ka šogad meža atjaunošanas pavasara sezonā līdzīgi kā iepriekšējos gados kompānija neiztika bez izaicinājumiem un savdabīgām situācijām - mainīgie laika apstākļi, ilgais sausuma periods, kā arī darba roku trūkums prasīja vairāk laika pavasarī plānotā darba apjoma izpildei.

Vienlaikus Linde pastāstīja, ka rudenī LVM meža stādīšanas darbus plāno turpināt. Kopumā šogad LVM plāno iestādīt mežu 9200 hektāru platībā un dabīgi atjaunot 6000 hektāru platībā.

LETA jau ziņoja, ka LVM pagājušo gadu noslēgusi ar 333,201 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 20,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 68,4% un sasniedza 109,833 miljonus eiro.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.