foto: Shutterstock
4 vienkārši Āzijas virtuves ēdieni, kuros labi noderēs rapšu eļļa
Garšīgi
2019. gada 15. februāris, 17:40

4 vienkārši Āzijas virtuves ēdieni, kuros labi noderēs rapšu eļļa

Jauns.lv

Gardajai Āzijas virtuvei ir daudz cienītāju, un brīnums, ka šie eksotiskie ēdieni kļūst arvien populārāki arī rietumnieku vidū. Šoreiz piedāvājam 4 vienkārši pagatavojamus Ķīnas un Korejas virtuvei raksturīgus ēdienus, kuros lieliski iederēsies mūsu pašu rapšu eļļa. Lai labi garšo!

Āzijas nūdeļu salāti ar vistu

30 minūtes, 4 porcijas

Sastāvdaļas
100g sarkanie kāposti
100g ķīniešu kāposti
2 burkāni
2 grilētas vai kūpinātas vistas filejas
125g olu nūdeles
2 ed.k. rieksti
1 ēd.k. sezama sēkliņas
Mērcei:
5 ēd.k. sojas mērce
5 ēd.k. rīsu etiķis
3 ēd.k. rapšu eļļa PĒRLE
2 ēd.k. sezama eļļa
1 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
2 ķiploka daiviņas
pipari

Gatavošana
1. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā.

2. Dārzeņus sagriež tievās garās strēmelītēs, pārliek lielā salātu bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Vistas gaļu saplūkā ar rokām. Nūdeles pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

3. Vistas gaļu un nūdeles iejauc salātos. Dekorē ar sezama sēkliņām un sakapātiem riekstiem.

foto: Shutterstock

Ķīniešu vistas zupa

90 minūtes, 2 porcijas

Sastāvdaļas
400g vistas gaļa
1l vistas buljons
200g saldā kukurūza
2 tomāti
1 sarkana paprika
zaļie loki
1-2 ķiploka daiviņas
1 tējk. cukurs
2 cm ingvera sakne
1 ēd.k. kartupeļu vai kukurūzas ciete
1 ēd.k. rapšu eļļa PĒRLE
sāls, pipari

Gatavošana
1. Papriku iztīra no sēklām un sagriež strēmelītēs. Ķiplokus smalki sakapā, ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves. Tomātus sagriež smalkāk. Vistas gaļu sagriež strēmelītēs. Cieti sajauc ar aukstu ūdeni un pievieno cukuru. 

2. Multivāres katla trauku iesmērē ar eļļu un apcep tajā vistas fileju. Pievieno papriku, ķiplokus, tomātus un cep vēl apm. 5 min. (ja nav tāda katla, tad to var izdarīt, izmantojot pannu). 

3. Visiem produktiem pievieno kukurūzu un ingveru. (Ja nav multivāres katla, tad dārzeņus un gaļu pārliek katlā.)

4. Pārlej ar buljonu, pievieno sagatavoto cieti, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Aizver vāku un režīmā "Sautēšana" vai "Zupa" gatavo apm. 1 st.

5. Zupu pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztiem zaļajiem lokiem.

foto: Shutterstock

Cāļa pusspārni ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm

4 porcijas, 30 minūtes

Sastāvdaļas
500g cāļu pusspārni mango un karija marinādē
125g rīsu nūdeles
225g konservēti bambusa dzinumi
200g baklažāns
100g sniega zirnīši
100g konservēta mini kukurūza
100g jaunie kartupeļi
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēts ingvers
1 laims
1 tējk. brūnais cukurs
1 ēd.k. zivju mērce
sojas mērce
1 ēd.k. rapšu eļļa PĒRLE
svaigi čili pipari

Gatavošana
1. Baklažānu sagriež kubiņos. Kartupeļus notīra un sagriež tāpat kā baklažānus.

2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiploku daiviņas smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un ingveru. Pievieno kartupeļus un baklažānus, cep vēl 5 min. Pievieno pusspārnus un apcep.

3. Tad, ik pa brīdim pievienojot mazliet ūdens, dārzeņus izsautē mīkstus. Pievieno sniega zirnīšus (pākstis var sagriezt smalkāk), kukurūzu un bambusa asnus, zivju mērci, cukuru, svaigi spiestu laima sulu un sojas mērci pēc garšas. Sautē vēl 5 min.

4. Rīsu nūdeles novāra atbilstošo instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.

5. Mērci pasniedz ar rīsu nūdelēm. Dekorē ar sagrieztu čili piparu.

foto: Shutterstock

Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē

40 minūtes, 4 porcijas

Sastāvdaļas
6 vidēji kartupeļi
2 ķiploka daiviņas
1 ola
sāls
rapšu eļļa PĒRLE cepšanai
Mērcei:
4 ēd.k. sojas mērces
2 ēd.k. baltvīna etiķa
1 ķiploka daiviņa
zaļie loki
1 tējk. cukura
1 tējk. sezama sēkliņas
čili pipari pēc garšas

Gatavošana
1. Kartupeļus notīra, sarīvē uz rupjas rīves, pievieno olu, smalki sakapātus ķiplokus, sāli pēc garšas un visu kārtīgi samaisa. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas.

2. Zaļos loku sagriež, ķiplokus smalki sakapā. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā.

3. Pankūkas pasniedz ar mērci.

foto: Shutterstock

Reklāmraksts publicēts sadarbībā rapšu eļļu PĒRLE