Ardievas rasolam? Krievijas zinātnieku pētījums vieš skumjas daudziem šo salātu cienītajiem
Sibīrijas Valsts medicīnas universitātes zinātnieki nākuši klajā ar paziņojumu, kas nepatiks daudziem rasola cienītājiem visā pasaulē.
Populārie salāti daudziem svētkos ir neatņemama svinību galda sastāvdaļa, kuru nu vajadzētu mainīt, jo speciālisti aicina atteikties no marinēto gurķu pievienošanas rasolam.
"Marinētajos gurķos nav daudz kaloriju, taču šis produkts satur daudz sāls, kas var raisīt tūsku. Marinētie gurķi, kā arī jebkurš cits pārsālīts un pikants produkts, raisa apetīti. Jaungada naktī tas ir nevēlams efekts," par zinātnieku pētījumu informē Krievijas medijs Life.ru.
Savukārt Krievijas dietologi iesaka veikt vēl dažas izmaiņas tradicionālajā rasola receptē: veikalā pirktā majonēze būtu jāaizvieto ar mājas majonēzi, kuras sastāvā nav "ķīmisko piedevu", bet desas vietā daudz labāk būtu lietot vārītu vistas gaļu, lai samazinātu kaitīgo transtaukskābju uzņemšanu organismā.
Tiem, kurus tomēr neuztrauc jaunākie pētījumi un nevēlas pie Ziemassvētku un/vai Jaungada svinību galda atteikties no rasola piedāvājam vienu no daudzajām šo salātu receptēm:
12 lieli (vārīti) kartupeļi;
800 grami doktora desas;
400 grami marinētu gurķu;
2 lieli (vārīti) burkāni;
2 lieli āboli;
500 grami krējuma;
5 ēdamkarotes krievu sinepju;
250 grami Provansas majonēzes;
Visus griežamos produktus sagriež smalkos gabaliņos, bet šķidros pievieno klāt. Visu masu kārtīgi samaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Brīnumgardi salāti ir gatavi.
Labu ēstgribu!