Šis siers labi garšo ar svaigām ogām un augļiem, ar sadrupinātiem cepumiem, arī ar liķieri.
Garšīgi
2017. gada 6. decembrī, 13:20
Pasaules sieru klasika: slavenais nīderlandiešu "hangop"
Šo sieru izsenis gatavo Nīderlandē, un tas arī ir sava veida svaigais siers, kas vairāk iecienīts saldā variantā.
Tā nosaukums cēlies no gatavošanas procesa – no pakarināšanas un notecināšanas. Labi garšo ar svaigām ogām un augļiem, ar sadrupinātiem cepumiem, arī ar liķieri.
1 l jogurta (vismaz 10%)
250 g saldā krējuma
100 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
1 smalki sarīvēta citrona miziņa
1. Smalkā caurdurī ieklāj marli divās kārtās un caurduri uzliec vai iekarini virs bļodas vai kāda spainīša.
2. Iepildi jogurtu un pārklāj ar pārtikas plēvi. Uz diennakti novieto vēsā vietā; ja pietiek vietas, tad – ledusskapī.
3. Saputo krējumu ar cukuru, vaniļas mīkstumu un citrona miziņām.
4. Notecināto jogurtu iecilā saputotajā krējumā, lai izveidojas viendabīga konsistence.