2 labi pārbaudītas receptes sātīgiem reņģu ēdieniem
Agrāk reņģes ilgākai uzglabāšanai sālīja muciņās, tagad tās kūpina un marinē, un, protams, piedāvā arī svaigas.
Garšīgi

2 labi pārbaudītas receptes sātīgiem reņģu ēdieniem

Jauns.lv

Pavasaris un arī rudens jau kopš seniem laikiem bijis reņģu zvejošanas laiks. Agrāk reņģes ilgākai uzglabāšanai sālīja muciņās, tagad tās kūpina un marinē, un, protams, piedāvā arī svaigas. Ja nav slinkums reņģes ķidāt, tad no tām vienkārši var pagatavot ļoti garšīgus ēdienus.

Kā ātri un vienkārši iztīrīt reņģi?

1. Reņģei nogriez vēderu un izņem iekšas.

2. Reņģi ieliec citronūdenī, noskalo, izņem laukā un nosusini.

3. Viegli piespiežot, atdali lielo asaku kopā ar visām mazajām.

4. Nogriez asti un galvu.

5. Ja gribi sadalīt filejās, reņģi pārgriez gareniski uz pusēm un izvelc laukā muguras spuru.

1–2 plānās ripiņās sagriezti sīpoli

60 g sviesta

lauru lapa

sāls, svaigi malti melnie pipari

sakapātas dilles vai pētersīļi

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Reņģes izķidā, noskalo, nosusina un kārto sacepumu veidnē ar vāku. Pārkaisa sīpolus, sāli un piparus, pievieno lauru lapu, pārliek sviesta piciņas un pārlej pienu, lai reņģes būtu tikko pārsegtas. Veidnei uzliek vāku.

3. Veidni ievieto cepeškrāsnī un sautē 15–20 minūtes, līdz reņģes ir gatavas. Pārkaisa zaļumus.

Reņģu panniņa ar olām

Reņģes liek galdā ar visu veidni, kamēr vēl karstas.

5–6 personām

20–30 minūtes pagatavošanai

50 žāvētu reņģu

200 g sviesta

2 ēdk. skābā krējuma

6 olas

sāls, malti melnie pipari

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Reņģēm novelk ādu un iztīra asakas. Sacepumu veidni viegli ieziež ar sviestu. Liek reņģes rindās. Virsū uzliek sviesta gabaliņus un skābo krējumu. Iesit olas citu citai blakus. Pārkaisa ar pipariem, ja vēlas, arī ar sāli.

3. Liek krāsnī un cep tik ilgi, līdz olbaltums sarec, bet dzeltenums vēl nav kļuvis pavisam ciets.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock