Perfektas omletes noslēpums: nekad neizmanto šo vienu sastāvdaļu
Omlete ir viens no ātrākajiem un visvieglāk pagatavojamajiem brokastu ēdieniem. Taču populārais ASV šefpavārs un TV pārraižu vadītājs Entonijs Burdeins (Anthony Bourdain) uzskata, ka klasisko brokastu omleti daudzi no mums gatavo nepareizi.
Burdeins atklāj savu recepti, kā izcept nevainojamu omleti. Šī recepte ir vienkārša un pārbaudīta, kaut arī skan mazliet dīvaini.
Un, proti, šefpavārs iesaka omletē neizmantot nekādu šķidrumu – ne pienu, ne krējumu, ne arī ūdeni.
Vietnei “Tech Insider” sniegtā intervijā pazīstamais pavārs pastāsta savu omletes recepti, kuru piedāvājam arī jums:
1. Liec pannu uz mazas vai vidējas uguns (bet lai karstums nav par lielu).
2. Iesit bļodā olas, pieber sāli un piparus.
3. Sakul olas (taču nekul pārāk daudz)
4. Ielec pannā palielu sviesta gabalu. Pagaidi, līdz tas izkūst un parādās putiņas.
5. Ielej sakultās olas pannā un ļauj tām pacepties, lai rastos forma.
6. Ar dakšiņu maisi olas tā, it kā zīmētu astoņnieku, kamēr omlete sacietē, taču joprojām ir irdena. Tas arī viss – nekāds krējums vai piens nav jālej.
“Neuzskatu, ka piens vai krējums omletei dod kaut ko labu. Te svarīgākās ir olas. Tu taču cep omleti, nevis sacepumu,” paskaidro šefpavārs.
Burdeins arī piebilst, ka olas pannā nevajag pārāk daudz maisīt, citādi viengabalaina ēdiena vietā iznāks mazas atsevišķas olu daļas.