Rihards Lepers izvēlas savu vasaras kokteili. FOTO
Populārais aktieris un pasākumu vadītājs Rihards Lepers Andrejsalas restorānā „Koya” degustē šīs vasaras aktuālākos kokteiļus.
Rihards Lepers, apsēžoties pie bāra letes, ieinteresēti lūkojas, kā restorāna „Koya” vecākais bārmenis Juris Budņikovs virtuozi piepilda glāzi ar pirmā vasaras kokteiļa sastāvdaļām. Rihards atzīst, ka alkoholu lieto reti, jo ikdienā pārvietojas pa galvaspilsētu, vadot motorolleru. „Piederu pie cilvēkiem, kas uzskata, ka alkohols, vai tas būtu vīns, vai kokteilis, vai kas stiprāks, ir piemērots dzēriens svētkiem vai kāda īpaša notikuma atzīmēšanai,” saka aktieris
BACARDI MOJITO
Kas nepieciešams?
2 daļas BACARDI Carta Blanca ruma
4 laima daiviņas
12 svaigas piparmētras lapiņas
2 pilnas tējkarotes ar cukuru
1 daļa minerālūdens
piparmētru lapiņas dekoram
Kā pagatavot?
Maigi saspiediet laimu un pievienojiet cukuru. Saberziet piparmētras lapas starp plaukstām, ierīvējiet ar tām glāzes malu un ielieciet tās glāzē. Pēc tam, pusi glāzes piepildiet ar sasmalcinātu ledu, pievienojiet BACARDI Carta Blanca rumu un samaisiet. Piepildiet glāzi ar sasmalcinātu ledu, nedaudz minerālūdens un piparmētras lapiņām
„Mojito man garšo! Dzēriens ir ļoti veldzējošs, tādēļ ir ideāli piemērots vasarai. Pēc manām domām, mojito būt ieteicams karstām vasaras dienām, vakariem vai naktīm, atpūšoties pie ūdens kādā skaistā pludmalē. Arī es kādreiz esmu pats centies pagatavot mojito kokteili, tomēr šajā ziņā noteikti sevi pieskaitu pie iesācējiem. Kokteilis, ko nobaudīju nupat, ir perfekts!”
Gin & Tonic
džins „Bombay Sapphire”
Toniks
1 laima daiviņa
Ledus
Ielejiet 40 ml džina un 160 ml tonika Bombay Ball glāzē, kas piepildīta ar ledu. Kārtīgi sajauciet un dekorējiet ar laima šķēlīti.
Vērtē Rihards Lepers:
Džins ar toniku – tā ir klasika! Kā Labvēlīgā tipa dziesmā. Tie, kas nezina, kādu kokteili pasūtīt, domāju, nekļūdīsies, ja pieturēsies pie klasikas un izvēlēsies džinu ar toniku. Esmu absolūts klasikas cienītājs – gan lietās, gan ēdienā, gan dzērienos. Džins ar toniku, manuprāt, gan ir svētku dzēriens, nevis kokteilis, ko dzert jebkurā diennakts laikā – vai saule spīd, vai lietus līst. Būtībā jau tā ir ar ikvienu alkoholisku dzērienu – ikdienā ar to aizrauties nevajadzētu.”
MARTINI ROYALE® BIANCO
Kas nepieciešams?
Martini Bianco
Martini Prosecco
1 laima daiviņa
1 piparmētru lapiņa
Ledus
Piepildiet glāzi ar ledu, ielejiet 75ml Martini Bianco un 75ml Martini Prosecco. Izspiediet laima daiviņu un dekorējiet ar piparmētras lapiņu.
Vērtē Rihards Lepers:
„Šis ir ļoti sievišķīgs kokteilis, un, pēc manām domām, labāk piestāvētu dāmām. Tāpēc, ka tas ir saldens. Protams, dzēriena izvēlei būtu jānotiek pēc dāmas vēlmēm, bet pieļauju, ka, piemēram, simpatizējošai meitenei bārā uzsaucot šo kokteili, būtu maza iespēja nokļūdīties.”
MARTINI ® & TONIC
Kas nepieciešams?
Martini Bianco
toniks
1 laima daiviņa
ledus
Kā pagatavot?
Piepildiet glāzi ar ledu, ielejiet 75ml Martini Bianco un 75ml tonika. Izspiediet glāzē laima daiviņu.
Šis ir rūgteni salds kokteilis, kurš varbūt atšķirībā no iepriekšējā, varētu garšot arī kungiem. Vai arī dāmām, kuru gaumē nav izteikti saldi dzērieni. Šis ir pa vidu visiem iepriekšējiem vai arī apkopojums ar visiem pārējiem. Jo tas ir vienkāršs, klasisks, bet tam ir klāt arī soda, kas atsvaidzina. Es „Martini” ar toniku ļoti labprāt izvēlētos pirms kāda klasiskās mūzikas koncerta apmeklēšanas.
Rihards atzīst, ka, lai arī Martini ar toniku ir viņa gaumē, viņš priekšroku tomēr dotu mojito. „Visi četri šie kokteiļi ir samērā universāli, bet trešais varētu būt piemērotāks dāmām,” saka Rihards Lepers.