Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra
Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.
Garšīgi

Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra

Jauns.lv

Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas - kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un - dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.

Sastāvdaļas:

Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)

Ēdamkarote sviesta

Ūdens un šķipsna sāls

Gatavošana:

1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.

2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.

3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5-7 minūtes. Nokāš.

4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.

Variācijas:

- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;

- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);

- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;

- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.


Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock