Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.
Garšīgi
2016. gada 8. augustā, 12:23
Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra
Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas - kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un - dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.
Sastāvdaļas:
Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)
Ēdamkarote sviesta
Ūdens un šķipsna sāls
Gatavošana:
1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.
2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.
3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5-7 minūtes. Nokāš.
4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.
Variācijas:
- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;
- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);
- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;
- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.
Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock