Iepriecini tēti ar gaisīgu ābolu kūku! RECEPTE
Lai labi garšo!
Garšīgi

Iepriecini tēti ar gaisīgu ābolu kūku! RECEPTE

Jauns.lv

Svētdien visā pasaulē un arī Latvijā atzīmēsim Tēva dienu. Tādēļ iesakām palutināt savu tēvu ar gardu ābolu – Čedaras siera drumstalkūku. Pievienojot tvaiku, tā kļūs īpaši gaisīga, un āboli kusīs uz Tavas mēles!

Lai pagatavotu kūku, Tev būs nepieciešams:

Mīkla - vari izvēlēties, kāda Tev vai Tavam tētim garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu); 

100 ml cukura;

150 ml miltu;

1 tējkarote kanēļa;

Pustējkarote muskatrieksta;

Īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam;

Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā;

Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi; Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai;

Sajauc kopā auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas;

Iemaisi iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisi pāri āboliem;

Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!


Kasjauns.lv / Publicitātes foto