Gludas, rievainas, grubuļainas, apaļas, plakanas, garenas, zaļas, dzeltenas, pelēkas - ogas, kas pieder vairākām sugām, bet visas vienā vārdā tās sauc par ķirbjiem.
Garšīgi
2016. gada 17. oktobrī, 14:34
10 saldas idejas, kā apēst lielo dzelteno ogu - ķirbi
Ik oktobri un novembri dārzi mūs aplaimo ar vērtīgo ķirbju ražu. Esam apkopojuši dažādas receptes, kuras var likt lietā, lai palutinātu garšas kārpiņas ar ko saldu, siltu un sildošu.
Ķirbji ir veselīgi dārzeņi, it sevišķi svara vērotājiem un kaloriju skaitītājiem, jo satur maz kaloriju - 27 kcal uz 100 g svaigo ķirbju. Ķirbjos ir A vitamīna provitamīns, C un B grupu vitamīni. Ņemot vērā mūsu īso vasaru, labākais ķirbju novākšanas laiks ir diena pirms salnas. Apsaluši augļi uzglabājas ļoti slikti.