Šovakar Eirovīzijas 1. pusfināls. Turam īkšķus par "Aarzemniekiem"! FOTO. VIDEO
Turēsim īkšķus par Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā – grupu „Aarzemnieki”. Lai viņiem izdodas iekļūt finālā!
Slavenības
2014. gada 6. maijs, 06:34

Šovakar Eirovīzijas 1. pusfināls. Turam īkšķus par "Aarzemniekiem"! FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā šovakar 16 valstu konkurencē tiks noskaidrotas desmit dziesmas, kuras iekļūs Eirovīzijas konkursa finālā.

Pirmajā pusfinālā ar otro kārtas numuru startēs Latvijas pārstāvji – grupa „Aarzemnieki” ar dziesmu „Cake to Bake”. Grupas sastāvā muzicē vācietis Jorans Šteinhauers un trīs latvieši – Katrīna Dimanta, Raitis Viļumovs un Guntis Veilands.

Protams, ceram, ka mūsu pārstāvjiem izdosies iekarot citu valstu uzmanību un pēc ilgu gadu pārtraukuma Latvija beidzot būs finālā.

Latvijas konkurenti par cīņu uz desmit fināla vietām būs Armēnija, Igaunija, Zviedrija, Islande, Albānija, Krievija, Azerbaidžāna, Ukraina, Beļģija, Moldova, Sanmarīno, Portugāle, Nīderlande, Melnkalne un Ungārija.

Bukmeikeru kantori vislielākās izredzes uzvarēt šajā pusfinālā paredz Armēnijai, ko pārstāv mūziķis Aram MP3 ar dziesmu „Not Alone”. Tai seko Zviedrija, Ungārija, Azerbaidžāna, Ukraina, Beļģija un Krievija. Izredzes tikt tālāk esot arī kaimiņvalstij Igaunijai, kā arī Moldovai un Melnkalnei. Latvijai un pārējām dalībvalstīm izredzes esot niecīgas.

Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska izteica savu viedokli par to, kādas ir Latvijas izredzes tikt finālā: „Izaicinājums ir ļoti liels, jo mūsu pusfināls, kurā piedalāmies, ir ļoti spēcīgs, un nevis dziesmu, bet valstu dēļ, jo piedalās septiņas valstis, kas pēc statistikas vienmēr ir finālā, lai arī ko dziedātu... Latvija pretendē uz atlikušajām trim vietām. Mums ir savas stiprās puses. Šogad konkursā ir izteikts balāžu pārsvars, ir daudz skaistu, aizkustinošu dziesmu, bet mums ir „līdzi dziedamā dziesma”. Tā būs kā svaigs gaiss starp visām asarām un ciešanām.” Tāpat Zita Kaminska uzsvēra, ka liels pluss grupas dalībniekiem ir viņu valodas zināšanas, visi brīvi runā angļu valodā, un tas atvieglo sarunas ar citu valstu mediju pārstāvjiem.

Šovakar kanālā LTV1 pulksten 22 sekosim līdzi mūsu pārstāvju gaitām Eirovīzijas pirmajā pusfinālā.

„Aarzemnieki” ar dziesmu „Cake to Bake”

Eirovīzijas 1. pusfināla bukmeikeru prognozētais uzvarētājs Aram MP3 no Armēnijas

Grupas „Aarzemnieki” intervija Dānijā


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, Mārtiņš Ziders