Diemžēl Latvija arī ar „Aarzemniekiem” neiekļūst Eirovīzijas finālā. VIDEO, FOTO
Šādi grupa „Aarzemnieki” izskatījās Dānijā uz Eirovīzijas skatuves konkursa pusfinālā. Diemžēl finālā mūsējie neiekļuva.
Slavenības
2014. gada 7. maijs, 00:00

Diemžēl Latvija arī ar „Aarzemniekiem” neiekļūst Eirovīzijas finālā. VIDEO, FOTO

Jauns.lv

Nu jau sesto gadu pēc kārtas Latvija neiekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā. Šoreiz Latviju pārstāvēja grupa „Aarzemnieki” ar dziesmu „Cake To Bake” un tomēr nespēja pārvarēt Eirovīzjas pusfinālu.

6.maija vakarā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notika 59. Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā ar otro kārtas numuru startēja Latvijas pārstāvji – grupa „Aarzemnieki” ar dziesmu „Cake to Bake”. Grupas sastāvā muzicēja vācietis Jorans Šteinhauers un trīs latvieši – Katrīna Dimanta, Raitis Viļumovs un Guntis Veilands.

„Aarzemnieki” sacentās ar mūziķiem no 15 valstīm - Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes. Mūsējie pārsteidza ar vienkāršumu un neviltotu pozitīvismu.

Šogad Eirovīzija noteikti ieies vēsturē ar patiešām iespaidīgo skatuvi, gaismas specefektiem un projekcijām. Bet, runājot par pašām dziesmām - no pirmā pusfināla, kurā pārsvarā skanēja balādes, finālā iekļuva desmit valstis. Tās ir: Melnkalne (Sergej Ćetković - Moj Svijet), Ungārija (András Kállay-Saunders – Running), Krievija (Tolmachevy Sisters – Shine), Armēnija (Aram MP3 - Not Alone), Azerbaidžāna (Dilara Kazimova - Start A Fire), Sanmarīno (Valentina Monetta - Maybe (Forse)), Ukraina (Mariya Yaremchuk - Tick – Tock), Zviedrija (Sanna Nielsen – Undo), Nīderlande (The Common Linnets - Calm After The Storm), Islande (Pollapönk - No Prejudice).

Eirovīzijas dziesmu konkursa otrs pusfināls notiks 8.maijā, bet fināls - 10.maijā. Kopumā konkursā šogad piedalās 37 valstis.

Tā mūsējie "Aarzemnieki" uzstājās Eirovīzijā

Kasjauns.lv/ Andres Putting (EBU), Thomas Hanses (EBU), Sander Hesterman (EBU)