Tā daiļā Jana Duļevska mācījās lodi grūst! FOTO
TV dīva Jana Duļevska sper pirmos soļus lodes grūšanas gudrībās.
Slavenības
2014. gada 12. maijs, 05:35

Tā daiļā Jana Duļevska mācījās lodi grūst! FOTO

Jauns.lv

Popularizējot 29. maijā notiekošās starptautiskās vieglatlētikas sacensības „Rīgas kausi”, šīs nedēļas nogalē Daugavas stadionā sportoja Latvijā labi pazīstamas radošās personības, kurus sporta gudrībās apmācīja Latvijas labākie vieglatlēti.

Piemēram, Eiropas bronzas godalgas ieguvējs lodes grūdējs Māris Urtāns palīdzēja apgūt lodes grūšanas pamatus TV dīvai Janai Duļevskai. Kopīgi aizvadītajā treniņā Jana bija tik centīga audzēkne, ka Māris paspēja ierādīt vairākus lodes grūšanas veidus – no vietas, ar lēcienu un pat ar griezienu.

Savukārt šķēpmešanas sektorā darbojās Latvijas rekordiste Sinta Ozoliņa-Kovala un aktieris Dainis Grūbe, kurš šķēpu rokās turēja pirmo reizi dzīvē, taču treniņa gaitā kļuva redzams, ka Dainim ir dotības šajā vieglatlētikas mešanas disciplīnā. Šķēpu meta arī dziedātāja Samanta Tīna, kuru konsultēja Latvijas rekordists šķēpa mešanā Vadims Vasiļevskis. Izrādās, ka Samanat jau iepriekš bija metusi šķēpu un šīs prasmes dziedātāja arī lieliski demonstrēja.

Stadiona skrejceļā Latvijas valstsvienības galvenā trenera Edvīna Krūma vadībā sporta komentētājs Edgars Buļs apguva sprinta pamatus. Savukārt tāllēkšanas sektorā darbojās Elvijs Misāns ar mūziķi Andri Kiviču un Lauma Grīva ar radio dīdžeju Egonu Reiteru. Treniņa gaita šeit pakāpeniski izvērtās spraigā sacensībā par tālāko lēcienu, izraisot apkārtējo aplausus un ovācijas.

Visu jautro pasākumu uzraudzīja starptautisko vieglatlētikas sacensību „Rīgas kausi” direktore Ieva Zunda un Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Raimonds Bergmanis. Bet, kā šovbiznesa varoņi izmēģināja spēkus vieglatlētikā, skatiet galerijās!


Kasjauns.lv/FOTO: Mārtiņš Ziders