Truksnis: koncertzāli bez maksas "Jaunajam vilnim" piešķir, jo pasākums šeit ir gaidīts
Pilsētas mērs Gatis Truksnis atklājis, ka "Jaunajam vilnim" Jūrmalā ir jānotiek arī nākamgad.
2014. gada 1. augusts, 11:12

Truksnis: koncertzāli bez maksas "Jaunajam vilnim" piešķir, jo pasākums šeit ir gaidīts

Jauns.lv

Jūrmala sagaida, ka Krievijas konkurss "Jaunais vilnis" Dzintaru koncertzālē notiks arī nākamgad, jo to paredz sadarbības līgums, intervijā LNT "900 sekundes" piektdien sacīja pilsētas mērs Gatis Truksnis.

"Mums ir noslēgts divu gadu līgums - viens gads bija šis gads, otrs gads ir nākamais. Gaidām šo pasākumu arī nākamajā gadā. Tā, loģiski, ir organizatoru izvēle, kā, kur un cik lielā apmērā rīkot, tomēr mēs sagaidām, ka šis konkurss būs. Uzskatu, ka šādi liela mēroga pasākumi ir vajadzīgi Jūrmalai, Latvijai ir vajadzīgi, dodot ekonomisko, arī informatīvo - reklāmas labumu. Ļoti ceru, ka pasākums notiks nākamgad un gadus uz priekšu," sacīja Truksnis.

Koncertzāle "Jaunajam vilnim" tiek piešķirta par brīvu, bet tādu pasākumu ir vairāki. "Tas ir žests, ka šie pasākumi šeit ir gaidīti. (..) Tā ir domes politika," sacīja Truksnis. Starp pasākumiem, kam zāle tiek atvēlēta par brīvu, ir "Comedy Club", "Dziedošais Kivins", Ineses Galantes "Summertime", baleta festivāli un vēl citi.

Pašvaldības vadītājs atzina, ka finanšu ieguvumus skaitļos no "Jaunā viļņa" esot grūti aplēst.

"Tik intensīvi un tik lielai auditorijai tik daudz labu vārdu par Jūrmalu, lai izskanētu, kas, protams, ģenerē tālāk tūrisma plūsmu, tur būtu jātērē ļoti liela nauda," viņš minēja.

Jau vēstīts, ka īsi pirms "Jaunā viļņa" atklāšanas Latvijas ārlietu ministrs pieņēma lēmumu uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Krievijas skatuves māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kas uzstājas ar skatuves vārdu Valērija. Ministrija norādīja, ka šīs personas ar savu rīcību ir veicinājušas Ukrainas teritoriālās integritātes un suverenitātes graušanu.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA