Slavenības
2014. gada 4. novembris, 01:16

"Pink Floyd": U2 bezmaksas albums nonivelēja mūzikas vērtību

Jauns.lv

Angļu rokgrupas "Pink Floyd" bundzinieks Niks Meisons uzskata, ka īru grupas U2 izdotais bezmaksas albums esot "ļoti nonivelējis mūzikas vērtību".

"Mūzikas vērtība tiek ļoti nonivelēta, kad tā tiek dāļāta par brīvu. Jocīgi, ka viņi to nesaprata. Tā ir 21.gadsimta lielā problēma," mūziķis uzsvēra intervijā žurnālam "Rolling Stone".

Kad intervija pievērsās "Pink Floyd" gaidāmajam albumam "The Endless River", Meisons sacīja, ka par tam izrādīto uzmanību "pavisam nedaudz jāpateicas Bono un pārējiem U2 dalībniekiem".

"Viņi to izdarīja ļoti nepareizi. Taču es ar prieku varu apgalvot, ka mēs sekojam ļoti vecmodīgai koncepcijai mūzikā," stāsta Meisons. "Mēs ceram, ka fani patiešām nopirks šo ierakstu. Man likās ļoti negaidīti un interesanti tas, ka cilvēkus tik ļoti aizvainoja tas, ka viņiem kaut kas tiek iedots."

Kā jau ziņots, septembrī albums "Songs of Innocence" tika nosūtīts pusmiljardam "iTunes" lietotāju visā pasaulē. Lai arī ieraksts tika izplatīts par brīvu, daudzi lietotāji pauduši aizkaitinājumu par albuma pēkšņo parādīšanos to personīgajā mūzikas ierakstu katalogā.

"Es atvainojos. Tā bija brīnišķīga ideja, bet mēs par daudz aizrāvāmies. Māksliniekiem tā gadās. Pilīte megalomānijas, nedaudz dāsnuma, šķipsniņa reklāmas un dziļas izbailes, ka pēdējo gadu laikā sacerētās dziesmas paliks nedzirdētas," teica grupas līderis Bono.

LETA