70 gadu vecumā miris pasaulslavenais angļu mūziķis Džo Kokers. FOTO. VIDEO
Džo Kokers (1944. - 2014.)
Slavenības

70 gadu vecumā miris pasaulslavenais angļu mūziķis Džo Kokers. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

70 gadu vecumā pirmdien miris angļu roka un blūza dziedātājs Džo Kokers, kurš daudziem vislabāk atmiņā palicis ar savu bītlu dziesmas "With A Little Help From My Friends" versiju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

70 gadu vecumā miris pasaulslavenais angļu mūziķis...

Šefildā dzimušā dziedātāja un dziesmu autora karjera ilga vairāk nekā 40 gadus, un tās gaitā tapuši tādi hiti kā "You Are So Beautiful" un "Up Where We Belong".

Kokera aģents Barijs Māršals apstiprināja, ka mākslinieks aizgājis no dzīves. Viņš Kokeru raksturoja kā "vienkārši unikālu" un atzina, ka "būs neiespējami aizpildīt mūsu sirdīs viņa atstāto vietu".

Kokers miris ASV Kolorado štata Krofordā, kur viņš dzīvoja. Dziedātāja nāves cēlonis bija plaušu vēzis, ar ko viņš slimoja pēdējos gados.

Kokers kļuva pazīstams sešdesmito gadu beigās ar grupas "The Beatles" dziesmas "With a Little Help from My Friends" kaverversiju. Starp dziedātāja populārākajiem hitiem ir "Summer in the City", "My Father’s Son", "Unchain My Heart" un  "You Can Leave Your Hat On".

1983.gadā Kokers un Dženifera Vornsa par duetā izpildīto dziesmu "Up Where We Belong" ieguva "Grammy" balvu par labāko izpildījumu popmūzikā duetā vai grupā ar vokālu.

Pavisam Kokers ierakstījis 22 studijas albumus, no kuriem pēdējais "Fire It Up" iznāca 2012.gadā.